Η στιγμή της αλήθειας: Η συμφωνία για το Brexit στην Βουλή των Κοινοτήτων στις 11 Δεκεμβρίου




Την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία της Βουλής των Κοινοτήτων για το σχέδιο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι.

«Κοιτάω προς τις 11 Δεκεμβρίου, όταν η Βουλή των Κοινοτήτων θα κληθεί να αποφασίσει αν επιθυμεί ή όχι να υλοποιήσει την ψήφο των Βρετανών πολιτών (σ.σ. δημοψήφισμα του 2016), μέσω μίας συμφωνίας, η οποία όχι μόνο υπηρετεί αυτή την ψήφο, αλλά προστατεύει και τις θέσεις εργασίας» δήλωσε χαρακτηρστικά από το βήμα της Βουλής.

Tην Κυριακή, οι ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, ανάβοντας το πράσινο «φως» στους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή θα προηγηθεί πενθήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση.

Κατά την ομιλία της, η Μέι προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύει η μη ψήφιση της συμφωνίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κάποια καλύτερη συμφωνία».

«Αν η συμφωνία δεν εγκριθεί, τότε θα ανοίξει η πόρτα για έναν μεγαλύτερο διχασμό και για περισσότερη αβεβαιότητα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Philenews

Από την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία ξεκινά η περιοδεία της Μέι για τη συμφωνία του Brexit

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: