Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτη: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι αντεγκλήσεις για το ΓεΣΥ, η συζήτηση που άνοιξε για το ΝΑΤΟ και την εγγύηση της λύσης, οι καταθέσεις για το Συνεργατισμό, η τεταμένη κατάσταση στη Δένεια, η συνάντηση των Προέδρων ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και οι πληρωμές στις εταιρείες λεωφορείων είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αβέρωφ-Νικόλας: Πλήρης ταύτιση-έκπληξη» και αναφέρει ότι πλήρης ταύτιση παρατηρήθηκε στη συνάντηση των Προέδρων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ οι οποίοι συζήτησαν το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση. Αλλού γράφει πως η έκρηξη στο ΓεΣΥ έφερε ξεκαθάρισμα και ότι το σχέδιο εφαρμόζεται όπως ψηφίστηκε. Η «Α» προβάλλει ακόμη τα ερωτήματα που τέθηκαν στην επιτροπή για τον Συνεργατισμό σε σχέση με δραστηριότητες του Νικόλα Χατζηγιάννη με χρήση της εταιρικής κάρτας μετά την αποχώρησή του.

«Γκρίζαρε η νεκρή ζώνη στη Δένεια» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως παρατηρείται διελκυστίνδα μεταξύ Τ/Κ και Ε/Κ για τα χωράφια στη νεκρή ζώνη και ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν παίρνει θέση αφήνοντας αιχμές για παραβίαση του στάτους κβο. Σε άλλο θέμα γράφει πως άκαιρη και αχρείαστη είναι η συζήτηση για το ΝΑΤΟ. Ο «Π» αναφέρει επίσης πως ‘τα μασάνε’ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για το ΓεΣΥ και ότι δεν πείθουν.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Μπλακ άουτ στα λεωφορεία» γράφει ότι έγινε έκτακτη σύσκεψη χθες στο Προεδρικό για αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης με τις υπερπληρωμές στα λεωφορεία και ότι οι λεωφορειούχοι θα παρακαθίσουν σε διαβουλεύσεις με την Υπουργό Μεταφορών. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως προκηρύσσεται διαγωνισμός για το νέο κτίριο της Βουλής με στόχο να παραδοθεί το 2023. Επίσης ο «Φ» αναφέρεται σε μπάχαλο στο πολιτικό σκηνικό για το ΓεΣΥ και ότι άρχισε επαφές με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ο ΟΑΥ.

«Συμφέροντα δεν αφήνουν ήσυχο το ΓεΣΥ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει πως έντονο είναι το παρασκήνιο για τροποποίηση της νομοθεσίας και ότι ο ΟΑΥ ενημερώνει τον Πρόεδρο ενώ ο Υπουργός Υγείας αρχίζει επαφές με εμπλεκόμενους στη φαρμακοβιομηχανία. Αλλού προβάλλει την διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων που καταγγέλλουν απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ για την προσέγγιση των κυβερνώντων στο θέμα της ακρίβειας και των αυξήσεων των τιμών που κτυπά κυρίως τους συνταξιούχους.

«Αύξηση στις πωλήσεις στην ΑΗΚ αλλά μειωμένα τα κέρδη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» που αναφέρει ότι κύρια πρόκληση για τον Οργανισμό είναι η μετάβαση από το μαζούτ στο φυσικό αέριο. Αλλού προβάλλει την πράξη του Κύπριου ιστιοπλόου Παναγιώτη Ιορδάνου να δώσει το σκάφος του σε Τούρκο αθλητή σε αγώνα την Ελλάδα την περασμένη βδομάδα. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ εμφανίζεται ανήσυχη για την κατάσταση στην νεκρή ζώνη στη Δένεια.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριό της θέμα με τίτλο «Στόχος να ρίξουν τα ΜΕΔ στα 9 δις» πως η προσπάθεια μείωσης των δανείων στις τράπεζες θα επιτευχθεί με πωλήσεις και τιτλοποιήσεις δανείων, με εκποιήσεις και ανταλλαγές χρέους με ακίνητα έναντι δανείων. Επίσης η «Κ» προβάλλει τη φρενίτιδα με το Black Friday και αναφέρει ότι πάμε για νέο ρεκόρ πωλήσεων. Αναφορά αλλού γίνεται και στην κατάθεση του ΥΠΟΙΚ αύριο στην επιτροπή για το Συνεργατισμό.

ΚΥΠΕ
21/11/2018 07:50

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: