Η δήθεν ιστορική συμφωνία για την εκκλησία είναι στον αέρα λέει η Φώφη Γεννηματά

File Photo: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλάει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
«Η σημερινή, ομόφωνη, απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σημαίνει ότι η δήθεν ιστορική συμφωνία είναι στον αέρα” τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά αναφορικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πρόθεση συμφωνίας του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

” Αφήνει, όμως, πίσω της μια βαθιά κρίση στις σχέσεις Πολιτείας και κλήρου και προβλήματα στο εσωτερικό της εκκλησίας» δήλωσε η κ.Γεννηματά και επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι επιλέγει να επενδύει σε θεσμικές κρίσεις προχωρώντας σε μονομερείς ενέργειες.

Επίσης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι η σοβαρότητα του θέματος και η ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας επιβάλλουν νηφάλιο διάλογο Πολιτείας – Εκκλησίας για όλα τα θέματα.

Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει για το ζήτημα αυτό τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, όπως αναφέρει, ενώ υπογραμμίζει ότι εξ αρχής το ΚΙΝΑΛ χωρίς δεύτερες σκέψεις ή παλινωδίες, όπως η ΝΔ, είχε αναδείξει τις σοβαρές αδυναμίες της συμφωνίας Τσίπρα – αρχιεπισκόπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
16/11/2018 20:22

Σχέδιο νόμου στη βάση της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου θα προωθήσει η κυβέρνηση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: