Για την πρώτη θέση στους ομίλους του Basket Champions League παίζουν ΑΕΚ και Προμηθέας




Μετά το «3 στα 3» για τις ελληνικές ομάδες την προηγούμενη εβδομάδα στο FIBA Basketball Champions League, οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέας Πατρών θέλουν να συνδυάσουν με νίκη την τελευταία αγωνιστική (7η) του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Αμβέρσα απέναντι στους Τζάιαντς Αντβέρπ την Τρίτη (20/11, 21:00) για τον 3ο όμιλο, ενώ την Τετάρτη (21/11) ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Ισπανία κόντρα στην αήττητη Τενερίφη στις 21:30 για τον 2ο όμιλο και ο Προμηθέας φιλοξενεί στην Πάτρα την -πρωτοπόρο του 4ου ομίλου- Βίρτους Μπολόνια στις 19:30.

Αναλυτικά:

Με τον Ξαβιέ Ρατάν-Μέις στην αποστολή, η ΑΕΚ «πέταξε» τη Δευτέρα (19/11) για την Αμβέρσα, μέσω Βρυξελλών. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν τους Τζάιαντς Αντβέρπ (20/11, 21:00) με στόχο την 6η νίκη τους στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι φιλοδοξούν η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου να τους βρει στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου, όπου βρίσκονται ήδη αυτή τη στιγμή. Στο «ρετιρέ» ισοβαθμούν με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, η οποία υποδέχεται την Ντιζόν την ίδια ημέρα.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, 20/11 (06:30) αναχωρεί για την Τενερίφη, με ενδιάμεσους σταθμούς Αθήνα και Μαδρίτη, η αποστολή του ΠΑΟΚ. Χωρίς τον τραυματία Βαγγέλη Μαργαρίτη θα αγωνιστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο «Δικέφαλος του βορρά», καθώς ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τραυματίστηκε στον δεξιό αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ήφαιστο στη Λήμνο. Αφού υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, του τοποθετήθηκε προστατευτικός νάρθηκας, ενώ το πρωί της Δευτέρας (19/11) υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας θα δείξουν το μέγεθος του τραυματισμού του. Αντίθετα, ήδη από την Κυριακή (18/11), στις προπονήσεις του «Δικέφαλου του Βορρά» συμμετέχει ο Μιλένκο Τέπιτς, έστω και με ράμματα στο δεξί φρύδι. Η -αντίπαλος του ΠΑΟΚ- Τενερίφη παραμένει αήττητη σε 6 αγωνιστικές στη διοργάνωση, ενώ προέρχεται από την κορυφαία εμφάνισή της φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς συνέτριψε με 100-66 τη Βαλένθια, για την 9η αγωνιστική.

Τέλος, ο Προμηθέας, αφού πέρασε με έναν πόντο (82-83) από τη Λιθουανία επί της Νεπτούνας Κλαϊπέντα, φιλοξενεί την αήττητη Βίρτους Μπολόνια στις 19:30 την Τετάρτη (21/11). Οι Αχαιοί έχουν κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα με 5 νίκες σε 6 αγωνιστικές και στο ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου αναζητούν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους κάνει «συγκάτοικους» με τους Ιταλούς στο… ρετιρέ. Στο «Δημήτρης Τόφαλος», οι παίκτες του Μάκη Γιατρά θα κυνηγήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά, ώστε να έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της πρώτης φάσης.

“Μπλατ και Σπανούλης είναι από τους κορυφαίους της Euroleague” λέει ο τεχνικός της Μπάγερν

19/11/2018 16:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: