Εξεταστική για το C4i; «Όλα στο φως χωρίς συγκαλύψεις και συμψηφισμούς» λέει ο Βούτσης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης. Φωτογραφία via ERT
Εάν υπάρξει ενδιαφέρον από βουλευτές θα γίνει εξεταστική για τις καταγγελίες  του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών, Ευάγγελου Βασιλάκου για το σύστημα C4i, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στη εκπομπή Επόμενη Μέρα στην ΕΡΤ1 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο για την συνταγματική Αναθεώρηση, τις υποθέσεις διαφθοράς, τις εκλογές και τα εθνικά θέματα.

Η κυβέρνηση δεν στοχοποιεί κανέναν, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «όλα στο φως χωρίς συγκαλύψεις και συμψηφισμούς»

Όλοι οι σκελετοί στα ντουλάπια του πολιτικού συστήματος να έρθουν στην επιφάνεια, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Για τη υπόθεση Παπαντωνίου και Novartis η Βουλή ενθαρρύνει την δικαιοσύνη να συνεχίσει την έρευνα να φθάσει στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος που δεν παραγράφεται, ανέφερε ο κ. Βούτσης επισημαίνοντας πως η δικαιοσύνη δεν χειραγωγείται. Ατόνησε η δικαιοσύνη σε υποθέσεις διαφθοράς λόγω αδιαφορίας του πολιτικού συστήματος, τόνισε χαρακτηριστικά .

Η κυβέρνηση δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τη υπόθεση της ΔΕΠΑ απάντησε ο κ. Βούτσης σε σχετικό ερώτημα ενώ για τις ευρωεκλογές τόνισε πως προοπτική είναι η δημιουργία προοδευτικού μετώπου.

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου όλα τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης έρχονται στην Βουλή και μέσα στο Γενάρη οι προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση ανέφερε ο κ. Βούτσης υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν σκέψεις για εκλογές τον Μάρτιο, και αυτό το πιστοποιεί η συνταγματική αναθεώρηση .

Μέσα Φεβρουαρίου , ανέφερε, θα έρθει πιθανότητα στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ανέφερε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει πράξη.

Η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία έως το τέλος της θητείας της , τόνισε ενώ για τις δημοσκοπήσεις είπε πως θα διαψευστούν για 5η φορά

Βγαίνοντας από την μνημονιακή εποχή έχουμε όραμα για μια προοδευτική Ελλάδα που θα δίνει ελπίδα στον λαό , ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας πως η πλειοψηφία του λαού επιθυμεί να προχωρήσει με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ:  Η δικογραφία για την ανάθεση του C4I στην αμερικανική εταιρεία SAIC που διαβιβάστηκε στην Βουλή αφορά τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με το συνοδευτικό έγγραφο του εφέτη ανακριτική Δημήτρη Ορφανίδη που διεξάγει την σχετική έρευνα ο πρώην υπουργός ελέγχεται για «παθητική δωροδοκία κατά μόνος και από κοινού, άπαξ και κατ εξακολούθηση στρεφόμενη κατά του Δημοσίου από την οποία το όφελος που επεδίωξε και επέτυχε και η ζημία που προξενήθηκε ή οποσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες τον κ. Παπαντωνίου τοποθετεί σε διαδρομές παράνομου χρήματος ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος. Πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι η μαρτυρία του κ. Βασιλάκου δεν περιλαμβάνει απτές αποδείξεις ή έστω ισχυρές ενδείξεις ενοχής, αλλά μόνο εκτιμήσεις, θεωρίες και υποθέσεις.

Διαβιβάστηκε στην Βουλή η δικογραφία για το C4i με το όνομα του Παπαντωνίου στους εμπλεκόμενους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal