Επαναλειτούργησε μετά από 15 χρόνια η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τα Σκόπια




Εγκαινιάστηκε η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκοπίων, με την εκτέλεση της σχετικής πτήσης της Aegean Airlines. Η συγκεκριμένη γραμμή επαναλειτούργησε μετά από 15 χρόνια.

Το αεροσκάφος της Aegean Airlines προσγειώθηκε σήμερα το βράδυ (1η Νοεμβρίου) στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων, με 38 συνολικά επιβάτες, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, Γκόραν Σουγκάρεφσκι.

Η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια Αθήνα-Σκόπια και Σκόπια-Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) την χειμερινή περίοδο. Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των πρωτευουσών των δύο χωρών είχε διακοπεί το 2003, καθώς η γραμμή είχε κριθεί τότε οικονομικά ασύμφορη.

Οι πτήσεις Αθήνα-Σκόπια εκτελούνται από την Aegean με δρομολόγια της Olympic Air, με αεροσκάφη Bombardier Dash8-Q400, χωρητικότητας 78 θέσεων. Η διάρκεια της πτήσης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στη Βουλγαρία αύριο ο πρωθυπουργός: Θα συναντηθεί και με τον Νετανιάχου

01/11/2018 22:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ
N. Φραγκόπουλου
Σκόπια, ΠΓΔΜ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: