Ένταση στο Πολυτεχνείο: Εμπόδισαν την είσοδο σε Γαβρόγλου, Σκουρλέτη, Ρήγα, Δρίτσα και Φίλη




Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 8:30 στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα όταν φοιτητές προπηλάκισαν στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία του κόμματος, η οποία πήγε στο χώρο για να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, φοιτητές δεν επέτρεψαν στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αν. Υπουργό Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και τους Βουλευτές Θοδωρή Δρίτσα και Νίκο Φίλη να εισέλθουν στο Πολυτεχνείο κατηγορώντας τους για αντιλαϊκή πολιτική και συμμαχία με τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας για την αυριανή πορεία. Περίπου πέντε χιλιάδες αστυνομικοί συμμετέχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό ενώ οι Αρχές έχουν ήδη δώσει εντολές για διαδοχικά κλεισίματα σταθμών του Μετρό σε όλο το κέντρο της πόλης.

Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να έχει κλειστές πόρτες

«Είναι αυτονόητο ότι το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να έχει κλειστές πόρτες σε όσους θέλουν να το τιμήσουν. Κλειστές πόρτες δείχνουν κλειστά αυτιά και κλειστούς ορίζοντες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος από το βήμα της Ολομέλειας στον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν το πρωί στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι.

Ο κ. Βούτσης, από το βήμα της Ολομέλειας, απηύθυνε το μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αναφέρθηκε στα πρωινά επεισόδια εναντίον της αντιπροσωπείας της Βουλής, η οποία προσήλθε στο χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι και ανέγνωσε την ανακοίνωση της Βουλής.

«Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, προσήλθε σήμερα το πρωί και κατέθεσε στεφάνι στον περίβολο, αφού ομάδα αγνώστων εμπόδισε τους βουλευτές να εισέλθουν στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση. Ο κ. Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η Βουλή των Ελλήνων, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, κατέθεσε το στεφάνι της στον περίβολο του Πολυτεχνείου. Οι αγώνες για τη Δημοκρατία, οι αγώνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένωσαν δυνάμεις πολύ διαφορετικές σε ένα στόχο που έφερε αποτέλεσμα. Οι καιροί επιτάσσουν και στις σημερινές συνθήκες, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, ο λαός και ο τόπος μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου να είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού”.

Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μετείχαν οι βουλευτές: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Αννέτα Καββαδία, Νικόλαος Μανιός, Χρήστος Μαντάς, Αριστείδης Μπαλτάς και Δημήτρης Ρίζος».

Απαιτείται αφύπνιση ενάντια στο σαθρό πολιτικό σύστημα: Το νόημα του Πολυτεχνείου

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα
16/11/2018 09:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: