Ένας 20χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας




Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας από ισραηλινά πυρά στα σύνορα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ο Ναουάφ αλ-Άαταρ, 20 ετών, σκοτώθηκε ενώ ψάρευε κοντά στα σύνορα, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εντόπισε πολλούς Παλαιστινίους να πλησιάζουν στον φράχτη που χωρίζει τον θύλακα από το Ισραήλ. «Όταν ένας από τους υπόπτους πλησίασε τον φράχτη ασφαλείας, οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού πυροβόλησαν προς το μέρος του», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του στρατού, η οποία πρόσθεσε πως ο άνδρας που έγινε στόχος των στραστιωτών δεν επέβαινε σε βάρκα.

Χθες, Τρίτη, το βράδυ, οι παλαιστινιακές οργανώσεις της Γάζας και το Ισραήλ κατέληξαν εμμέσως σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός τερματίζοντας την πιο σοβαρή σύγκρουση μεταξύ τους μετά τον τελευταίο πόλεμο του 2014.

Μια ισραηλινή εισβολή στο έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα την Κυριακή κατέληξε στον θάνατο επτά Παλαιστινίων και ενός Ισραηλινού.

Η Χαμάς επιτέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ένα λεωφορείο απαντώντας στην ισραηλινή επιχείρηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας στρατιώτης και να ξεκινήσει μια κλιμάκωση με εκτοξεύσεις εκατοντάδων ρουκετών και οβίδων όλμων εναντίον του Ισραήλ και δεκάδες ισραηλινά πλήγματα εναντίον θέσεων στη λωρίδα της Γάζας.

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από την ισραηλινή πλευρά.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 235 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά μετά την έναρξη στις 30 Μαρτίου μιας κινητοποίησης κατά μήκος των συνόρων εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει εδώ και δέκα χρόνια το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα. Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε επίσης στο Ισραήλ από παλαιστινιακή ρουκέτα.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Λίμπερμαν: Εκτός κυβέρνησης για την εκεχειρία στη Γάζα

14/11/2018 17:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Γάζα, Παλαιστίνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: