Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια και ο δήμαρχος του Σεφερχισάρ Τουντς Σόιερ στην τελετή φύτευσης των ελαιόδεντρων για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι, @tuncsoyer

Εκατό ελαιόδεντρα για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι, φύτεψαν κάτοικοι της Σμύρνης στην Τουρκία

Εκατό δενδρύλλια φύτεψαν στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής οι κάτοικοι του Σεφερχισάρ της Σμύρνης.

Στη δράση ήταν παρούσα και η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια που ευχαρίστησε τον δήμαρχο του Σεφέρχισαρ, Τουντς Σόιερ, και τους πολίτες της πόλης για την πρωτοβουλία αυτή.

Η κ. Παπούλια υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 1999, την επομένη του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε τη Δυτική Τουρκία, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Ελλάδα συνέδραμε τους Τούρκους στη διάσωση εγκλωβισμένων.

«Χαίρομαι που τόσοι πολλοί αυτοδιοικητικοί και επιμελητηριακοί παράγοντες των παραλίων της Δυτικής Τουρκίας, αλλά και απλοί πολίτες δεν ξέχασαν. Τίμησαν τους γείτονές τους και τη μνήμη των δικών μας αδικοχαμένων θυμάτων», ανέφερε η κα. Παπούλια.

«Αν και τα ονόματα των χωρών είναι διαφορετικά, τα βάσανα είναι κοινά … Ο Δήμος του Seferhisar δεν έχει ξεχάσει τις 100 ψυχές που χάθηκαν στις πυρκαγιές του Ιουλίου. Φυτεύουμε ελαιόδεντρα στη μνήμη τους έγραψε σε ανάρτηση στο twitter ο δήμαρχος της πόλης Τουντς Σόιερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
20/11/2018 22:51

Απίστευτος ισχυρισμός των Τούρκων: Τα Ίμια είναι στα τουρκικά χωρικά ύδατα, δεν πάει ελληνικός στρατός

Be the first to comment on "Εκατό ελαιόδεντρα για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι, φύτεψαν κάτοικοι της Σμύρνης στην Τουρκία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*