Έφυγε από την ζωή η πρεσβυτέρα Παπαλαζάρου μητέρα των ηρώων του κυπριακού αγώνα




Απεβίωσε την Τετάρτη 31η Οκτωβρίου και κηδεύεται την Παρασκευή 2α Νοεμβρίου η πρεσβυτέρα, Αγαθονίκη Παπαλαζάρου, σύζυγος του ιερέα της κοινότητας των Χολετριών, Παπαλάζαρου, προσωπικότητες άρρηκτα συνδεδεμένες με τον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.

Η Αγαθονίκη Παπαλαζάρου θα ταφεί εκεί όπου αναπαύονται δύο από τα παιδιά τους ο Κυριάκος και ο Σωτήρης που δολοφονήθηκαν, ο ένας λίγο πριν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ο άλλος, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμωνος στα Νέα Χολέτρια στις 14.00 για να ακολουθήσει η ταφή στο παλιό κοιμητήριο της κοινότητας.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία, από τις 13.00 μέχρι τις 14.00, με την παράκληση όπως αντί στεφάνων, γίνονται εισφορές για την ανέγερση μνημείου ηρώων της κοινότητας Χολετριών.

Συλληπητήρια Αναστασιάδη

“Συλλυπητήρια στην οικογένεια της πρεσβυτέρας Αγαθονίκης Παπαλαζάρου, μητέρας δύο ηρώων προάσπισης της Δημοκρατίας. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς της οικογένειας του Ιερέα Παπαλαζάρου, η κηδεία της εκλιπούσας θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.” έγραψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο τουίτερ.

ΚΥΠΕ
01/11/2018 10:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: