Έφοδος των ισραηλινών Αρχών στο “υπουργείο Ιερουσαλήμ” της Παλαιστινιακής Αρχής

File Photo: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. EPA, ODED BALITY
Άνδρες της ισραηλινής υπηρεσίας ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα το πρωί στο κτίριο που στεγάζει το παλαιστινιακό υπουργείο που είναι αρμόδιο για την Ιερουσαλήμ και κατέσχεσαν υλικό, όπως ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Αντνάν αλ Χουσεΐνι.

Η ισραηλινή αστυνομία “εισέβαλε στο κτίριο” και κατέσχεσε έγγραφα και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό.

Η έρευνα αυτή συνιστά “μια επικίνδυνη κλιμάκωση της κατοχής και μια κατάφωρη παραβίαση όλων των συμφωνιών και του διεθνούς δικαίου”, τόνισε ο Γιούσεφ Μαχμούντ, ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης, σε μια ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ υποστήριξε ότι η έρευνα αφορούσε “παράνομες δραστηριότητες στην Ιερουσαλήμ” εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής. Επιβεβαίωσε ότι “κατασχέθηκαν διάφορα υλικά” τα οποία “θα εξεταστούν από τα όργανα της ασφάλειας”.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σιν Μπετ διευκρίνισε ότι θεωρεί “παράνομες” όλες τις δραστηριότητες της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιερουσαλήμ.

Στις 20 Οκτωβρίου ο Παλαιστίνιος “κυβερνήτης” της Ιερουσαλήμ Αντνάν Γάιτ συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές αλλά αφέθηκε ελεύθερος δύο ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, οι έρευνες αυτές σχετίζονται με τη σύλληψη, τον περασμένο μήνα, από την Παλαιστινιακή Αρχή ενός Παλαιστίνιου που κατηγορείται ότι πούλησε ακίνητα σε έναν Εβραίο αγοραστή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μολονότι αυτό απαγορεύεται.

Αυτού του είδους οι πωλήσεις συνιστούν αμφιλεγόμενο θέμα καθώς, σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά, οδηγούν στον εποικισμό των παλαιστινιακών συνοικιών της πόλης.

Ούτε η Παλαιστινιακή Αρχή, ούτε το Ισραήλ, έχουν επιβεβαίωσει τη σύλληψη του Παλαιστίνιου, ο οποίος έχει αμερικανική υπηκοότητα.

04/11/2018 20:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ραμάλα, Παλαιστίνη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal