Δοξάστε τον! Όταν ένας ηγέτης παίζει ένα καθόλου καθαρό πολιτικό παιγνίδι…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο γενικός γραμματέας του “κομμουνιστικού” κόμματος της Κύπρου, του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, επέστρεψε από την Τουρκία, τη χώρα που κατέχει το 40% της Κύπρου, και έσπευσε να καλέσει συνέντευξη Τύπου, για να μας πει τι νομίζετε; Ασυναρτησίες…

Υπονόησε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο συνέφαγε και συζήτησε το Κυπριακό, του είπε κάποιες ενοχοποιητικές κουβέντες για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν συνέταιροι στο θέμα του Κυπριακού:

  • Συμφωνούσαν απόλυτα ότι η φιλοτουρκική και ρατσιστική διευθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, είναι η καλύτερη λύση, έστω και αν συμφέρει μόνο στην Τουρκία.

Τι συνέβη και πλακώθηκαν, ουδείς γνωρίζει, αν και υποψιαζόμαστε ότι ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ πίεζε τον κ. Αναστασιάδη να δώσει «ακόμα περισσότερα» στους Τούρκους για να κλείσουν άρον-άρον το Κυπριακό, και αν είναι δυνατόν χωρίς δημοψηφίσματα, με την έωλη δικαιολογία ότι στις προεδρικές εκλογές, ο δεξιός ΔΗΣΥ και το «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ έλαβαν το 65% και πλέον των ψήφων του κυπριακού λαού.

Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική. Στο δημοψήφισμα θα ψάχνουν πάλι τη ψήφο τους… Άστε που με όλες τις βλακείες που κάνουν, δεξιοί και αριστεροί, θα αυξήσουν το ποσοστό των εθνικιστών του ΕΛΑΜ… Και αυτή θα είναι η χειρότερη υπηρεσία τους στην Κύπρο.

Ο «κομμουνιστής» ηγέτης της Κύπρου έκανε μία δήλωση χθες -ανάμεσα στις πολλές ανοησίες- που θεωρώ ότι είναι και απειλητική και εκβιαστική προς τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος θερίζει ότι έσπειρε βεβαίως. Μέχρι πέρυσι, και πριν δει το φως, συνεννοείτο με τον κ. Κυπριανού σε όλα όσα αφορούν το Κυπριακό καθώς τον θεωρούσε σύμμαχο στην επιβολή του νέου σχεδίου …Ανάν!

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ, Αρ. Βικέτο:

  • Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι στη συνάντηση του την περασμένη βδομάδα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτός του είπε «πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα». Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κυπριανού είπε σχετικά: «ελπίζω και εύχομαι κάποτε αυτά τα πράγματα να δουν το φως της δημοσιότητας».

Προσέξτε πολιτικό λόγο. Διαβάστε και θα φρίξετε: Του είπε, λέει, ο κ. Τσαβούσογλου «πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα», τα οποία ελπίζει και εύχεται κάποτε αυτά τα πράγματα να δουν το φως της δημοσιότητας.

Και ποιοί γνωρίζουν “αυτά τα πράγματα”;

Στο τραπέζι ήταν ο Τούρκος υπουργός, ο κ. Κυπριανού, και κάποιοι συνεργάτες τους. Όλοι αυτοί γνωρίζουν τι ειπώθηκε στη συνάντηση. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, δεν τα αποκαλύπτει «τα πολλά και ενδιαφέροντα» και τα φυλάει για να τα χρησιμοποιήσει προφανώς κάποια στιγμή εναντίον του κ. Αναστασιάδη και συνεταίρου του, μέχρι πρόσφατα, στη φιλοτουρκική και ρατσιστική διευθέτηση της Διζωνικής. Της «λύσης» που σκαρφίστηκε ο Χένρι Κίσιγκερ, και υλοποίησαν οι συνεργάτες του στην Ελλάδα και την Κύπρο με το πραξικόπημα, ώστε να ασκεί πάντα επιρροή επί της Κύπρου η κατοχική δύναμη Τουρκία.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ διότι αυτό θα πράξει ο κ. Κυπριανού: Θα χρησιμοποιήσει αυτά που υποτίθεται του είπε μυστικά ο κ. Τσαβούσογλου, τα οποία βεβαίως πιστεύει και καταπίνει ο κ. Κυπριανού, εναντίον του εκλεγμένου Προέδρου της Κύπρου. Μιλάμε για πρωτάκουστα πράγματα. Πιστεύει τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και θεωρεί ψεύτη τον κ. Αναστασιάδη…

  • Ένας υπεύθυνος ηγέτης, πάει στην Κύπρο από την Τουρκία και λέει αμέσως όσα έμαθε, ειδικά αν αυτά που άκουσε από τον κ. Τσαβούσογλου είναι εις βάρος της εθνικής υπόθεσης της Κύπρου. Διότι αν ο κ. Αναστασιάδης …συνωμοτεί να …πουλήσει την Κύπρο, πρέπει να το γνωρίζει ο λαός κ. Κυπριανού. Τι στο καλό ηγέτης είστε. Γνωρίζετε κάτι άσχημο που εξυφαίνετε εναντίον της Πατρίδας και το κρατάτε μυστικό;
  • Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δεν μας λέει τι του είπε ο Τσαβούσογλου, διότι θα τα χρησιμοποιεί σαν ρουκέτες όποτε και όταν χρειαστεί. Αλλά γιατί να τον πιστέψουμε; Επειδή του τα είπε ο Τούρκος υπουργός;

Ο κ. Κυπριανού δεν γνωρίζει βεβαίως, ότι ένας υπεύθυνος ηγέτης δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς του εχθρού, και το κυριότερο δεν μετατρέπεται σε βαποράκι της κατοχικής δύναμης. Διότι με αυτά που είπε αυτό αποκαλύπτεται: ότι χωρίς ίσως να το καταλάβει ανέλαβε τις «δημόσιες σχέσεις» της κατοχικής δύναμης. Την κατηγόρησε βέβαια, σ’ αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Αλλά απαλά-απαλά. Μην και νευριάσει ο φίλος Μεβλούτ, και δεν τον καλέσει ξανά για δείπνο στο Παλάτι…

Μας είπε και κάτι άλλο ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, που τον τελευταίο καιρό μιλά χωρίς να σκέφτεται: ότι «από τη συζήτηση που είχαμε (σ.σ.: με τον κ. Τσαβούσογλου), έχουν επιβεβαιωθεί πολλά από εκείνα, τα οποία λέμε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα».

Η παραπάνω φράση είναι η χειρότερη που έχει πει ο κ. Κυπριανού, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, διότι καρφώνεται πως ότι έλεγε κατά καιρούς του τα είπαν οι Τούρκοι, οι οποίοι έρχονται 16 μήνες μετά το Κράν Μοντανά να του τα …επιβεβαιώσουν!!! Και αυτός κατεβαίνει στην Κύπρο και τα κάνει …σημαία.

  • Ένα πράγμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε όλοι εμείς που δεν είμαστε τόσο έξυπνοι, όσο και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ: Γιατί ο κ. Τσαβούσογλου να είπε άλλα στον κ. Κυπριανού και άλλα στον καλό συνάδελφο του Πολίτη, Γιώργο Κακουρή. Ο συνάδελφος τα έχει μαγνητοφωνημένα οπότε δεν μπορούμε παρά να πιστέψουμε ότι είναι λόγια του κ. Τσαβούσογλου. Γιατί να πιστέψουμε τον κ. Κυπριανού, ο οποίος έχει κάθε λόγο να χρησιμοποιήσει τον κ. Τσαβούσογλου, να αλλάξει τα λόγια του, για να κτυπήσει τον κ. Αναστασιάδη; Έχουμε πολλούς λόγους να πιστέψουμε ότι ο κ. Κυπριανού παίζει ένα καθόλου καθαρό παιγνίδι. Επίτηδες δεν χρησιμοποιώ τις λέξεις «βρώμικο παιγνίδι», διότι πρόκειται για πολύ βαριά κατηγορία.

Ο Τούρκος υπουργός μίλησε ανοικτά στον Πολίτη και είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η Τουρκία την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και την κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων. Μετά από αυτή τη δήλωση, επιμένει ο κ. Κυπριανού ότι πρέπει να δεχθούμε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, την παραμονή του κατοχικού στρατού και τη συνέχιση των εγγυήσεων;

  • Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ χρησιμοποίησε τη λέξη ΠΡΟΔΟΣΙΑ για όσους επιδιώκουν διχοτόμηση ή διευθέτηση δύο κρατών. Εμείς αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη διότι είναι πολύ βαριά έως ασήκωτη. Ο κ. Κυπριανού την χρησιμοποίησε. Και εμείς διαφωνούμε, και εμείς θεωρούμε ότι η διχοτόμηση και η διευθέτηση δύο κρατών είναι απαράδεκτες και ελεεινές λύσεις. Και τις απορρίπτουμε. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και πρέπει να γίνονται σεβαστές. Απλά όταν διαφωνούμε τους παλεύουμε τους απέναντι με τα όπλα που μας προσφέρει η Δημοκρατία. Όχι με τη βρισιά του ΠΡΟΔΟΤΗ.

Είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, λοιπόν, όσοι θέλουν τη διχοτόμηση και τα δύο κράτη. Και τί είναι κ. Κυπριανού αυτοί που φανερά και δημόσια και κάθε μέρα μας ζητούν να αυτοκτονήσουμε και να δεχθούμε τη φιλοτουρκική και ρατσιστική λύση της Διζωνικής.

Έλεος. Δεν κοιτάτε και λίγο τη φάτσα σας στον καθρέπτη…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ύποπτο παιγνίδι από το ΑΚΕΛ μετά τη συνάντηση του Άντρου Κυπριανού με τον Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: