Περίεργη δημοσκόπηση: Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θέλει το 46% των Κύπριων!!!




Με τη φερόμενη πρόθεση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να συζητήσει πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) κι άλλες λύσεις για το Κυπριακό, συμφωνεί το 48% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, ενώ το 47% διαφωνεί.

Αυτό διαφαίνεται από δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών SYMMETRON Market Research, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου. Η δημοσκόπηση καταγράφει τις τάσεις των ψηφοφόρων κάθε κόμματος.

Δύο στους τρεις του ΔΗΣΥ συμφωνούν με τη φερόμενη κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ μόλις το 23% διαφωνεί. Στο ΑΚΕΛ δύο στους τρεις ψηφοφόρους διαφωνούν, ενώ το 31% φαίνεται πως συμφωνεί. Το ΔΗΚΟ διχάζεται με το 40% να συμφωνεί με τις κινήσεις του κ. Αναστασιάδη και το 60% να διαφωνεί.

Από τους ερωτηθέντες που ψήφισαν υπέρ του Σχεδίου Ανάν το 2004, οι απόψεις διίστανται, καθώς το 48% συμφωνούν με την κίνηση του κ. Αναστασιάδη, ενώ το 49% διαφωνεί. Απο τους ερωτηθέντες που ψήφισαν το 2004 «όχι», το 42% συμφωνεί, ενώ το 54% διαφωνεί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λύση που προκρίνεται από τους πολίτες, με το 46% να προτιμά Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), και το υπόλοιπο 52% να προκρίνει άλλες λύσεις.

Στο ερώτημα «ποια λύση προτιμάτε», το 46% των ερωτηθέντων απάντησε τη ΔΔΟ, ένας στους πέντε προτιμά να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, το 15% προκρίνει λύση δύο κρατών, ενώ λύση συνομοσπονδίας προκρίνει μόλις το 7%.

05/11/2018 11:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Δε συμβιβαζόμαστε με την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, επισημαίνει ο Σάββας Αγγελίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: