Διαψεύσθηκαν όσοι μίλησαν για τις συντάξεις: Ανοίγει διάδρομος 15ετίας είπε ο Αλέξης




“Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα θετικά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Euro working Group”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στην 3η Σύνοδο “Thessaloniki Summit”, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” στη ΔΕΘ.

“Συνεπώς”, σχολίασε, “φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων, αλλά και όσοι προεξοφλούσαν ότι δε θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη φετινή ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, από αυτή εδώ την αίθουσα”.

“Η χώρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός μνημονίων”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι “πετύχαμε παράλληλα μια συμφωνία για το χρέος που μας ανοίγει ένα καθαρό διάδρομο δεκαπενταετίας” και πως για πρώτη φορά έχουμε μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο και διαχειρίσμο.

Σημαντικές ελαφρύνσεις στον προπολογισμό του 2019

Σημείωσε ότι “το σημαντικότερο, με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα, βρίσκονται πλέον στα χέρια μας τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής”.

Υπογράμμισε πως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα πιο αισιόδοξο περιβάλλον θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στο φετινό προϋπολογισμό.”Όπου όχι μόνο δε θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη πραγματική οικονομία”. Ελαφρύνσεων, όπως είπε, όχι μόνο για τους πιο αδύναμους αλλά και για την μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα.

Επισήμανε ότι έγινε πράξη το αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος να γίνει κοινωνικός εταίρος.

Τις ομιλίες του κ. Τσίπρα, των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και της Σερβίας και της αναπληρώτριας πρωθυπουργού της Ρουμανίας παρακολούθησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, οι πρέσβεις των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ και της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης, Δ.Μάρδας, Αλεξ.Τριανταφυλλίδης, Θ.Τζάκρη κ.α.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δείπνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
15/11/2018 21:48

Τέλος στην περικοπή συντάξεων: Πράσινο φώς από το EuroWorking Group στον Αλέξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: