Αυστηρή διάψευση από την κυπριακή κυβέρνηση για συμφωνία Τουρκίας με Κύπρο στο φυσικο αέριο




Η Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, διέψευσε κατηγορηματικά τουρκικό δημοσίευμα ότι στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου του είπε ότι είναι έτοιμος για συμφωνία με την Άγκυρα ώστε να περάσει το φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας και να μεταφερθεί στην Ευρώπη.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έγινε τέτοια συζήτηση ή υπάρχει τέτοια διαβεβαίωση», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ.

«Πρέπει να προσέχουμε τις πηγές πληροφόρησης», πρόσθεσε.

Η αντιπολίτευση επικρίνει τον Ερντογάν ότι δέχθηκε αεροσκάφος από το Κατάρ και σιωπά για Φ.Α.

“Χαράμι” το πολυτελές αεροσκάφος που ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πήρε από το Κατάρ γιατί τώρα δεν μπορεί να πει τίποτα στο Κατάρ που συνεργάζεται για την εξόρυξη του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο με την Exxon Mobil, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε: “Μπήκες στο αεροσκάφος του Κατάρ και ταξιδεύεις. Γυρνάς από χώρα σε χώρα. Και εκείνο το σκάφος είναι χαράμι. Δεν μπορεί να πει τίποτα στο Κατάρ που αναζητεί φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. ‘Σου έδωσα ένα αεροσκάφος τζάμπα, κι εσύ κάνε βόλτες’, του είπε. Αν σου έμεινε τιμή και αξιοπρέπεια θα επιστρέψεις αμέσως εκείνο το αεροπλάνο”.

ΚΥΠΕ
13/11/2018 18:48

ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Τούρκος αρθρογράφος προβλέπει ότι δεν θα ενοχλήσει την ExxonMobil ο Ταγίπ γιατί έχει συμφωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: