Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Αφήστε τις απειλές και ακολουθήστε υπεύθυνη στάση




Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να απόσχει από την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, υπερασπιζόμενη παράλληλα το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας», σημειώνει η ανακοίνωση, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει, επίσης, στην ανακοίνωσή του, ότι η Ελλάδα «ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της».

«Όποιες και αν είναι οι διαφορές τους, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας. Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση», καταλήγει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Εκτός εαυτού ο σουλτάνος: Πηγή απειλής και κινδύνου η απερίσκεπτη στάση Ελλάδας και Κύπρου

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα
27/11/2018 15:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: