Αμερικανικά παρατηρητήρια στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας εναντίον του Ισλαμικύ Κράτους




Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν «παρατηρητήρια» κατά μήκος τμημάτων της τουρκο-συριακής μεθορίου, με σκοπό να βοηθήσουν στην επικέντρωση (σσ των προσπαθειών) στην ήττα των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, σύμφωνα με ανταπόκριση του Πρακτορείου Reuters με τίτλο: U.S. setting up ‘observation posts’ along Turkey-Syria border.

Υπογράμμισε ότι τα παρατηρητήρια αυτά δεν θα απαιτήσουν την αποστολή επιπρόσθετων αμερικανικών δυνάμεων στις ήδη υφιστάμενες στη Συρία, οι οποίες αριθμούν περί τις δυο χιλιάδες.

Οι ΗΠΑ είναι δυσαρεστημένες για το γεγονός ότι οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες περιλαμβάνονται και δυνάμεις του YPG, έχουν εμποδίσει την πρόοδο του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Εγκαθιστούμε παρατηρητήρια σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων της Συρίας, στα βορειοσυριακά σύνορα, διότι θέλουμε να είμαστε εκείνοι που θα καλούν τους Τούρκους και θα τους προειδοποιούν, αν βλέπουμε κάτι στην περιοχή στην οποία επιχειρούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ Mattis,.

Τόνισε ότι «αυτό που σχεδιάζεται να γίνει είναι να εξασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι που πολεμούν κάτω (στην πεδιάδα του Μέσου Ευφράτη) δεν θα αποσπώνται από αυτή τη μάχη και ότι θα καταφέρουμε να συντρίψουμε ό,τι απέμεινε από αυτό το γεωγραφικό χαλιφάτο». 

Έχουμε μπουχτίσει με την Τουρκία (Turkey) αλλά και τη γαλοπούλα (turkey), αναφέρει ο Κουκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: