Άφησαν 63χρονο άστεγο Έλληνα να πεθάνει από το κρύο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο




Σοκάρει η υπόθεση ενός Έλληνα άστεγου που αφέθηκε να πεθάνει από το κρύο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Όξμπριτζ, από όπου εκδιώχθηκε όταν πήγε να πάρει πίσω τον σκύλο του και έμεινε στα σκαλοπάτια, ενώ ο αστυνομικός υπηρεσίας, παρακολουθούσε DVD.

Πρόκειται για τον Περικλή Μαλαγάρδη 63 ετών και η ιστορία του όπως την καταγράφει ο Ιndependent μοιάζει απίστευτη, ενδεικτική της σκληρότητας με την οποία μπορεί να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο οποιοσδήποτε:

Ο 63χρονος άστεγος κοιμόταν συνήθως στο αεροδρόμιο Χίθροου μαζί με τον σκύλο του τον Τζάνγκο (ένα τζακ ράσελ), όταν παρουσίασε δερματική ασθένεια και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, τον Μάρτιο 2016.

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο αναζήτησε τον σκύλο του, ο οποίος στο μεταξύ είχε μεταφερθεί από την αστυνομία σε ειδικό κέντρο. Στις 4 το πρωί της 4ης Μαρτίου του ’16, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Όξμπριτζ και ζήτησε να πάρει τον Τζάνγκο πίσω.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας ειδικής ομάδας του Independent για την υπόθεση, γύρω στα μεσάνυχτα, ζήτησε να καπνίσει και οι αστυνομικοί τον πέταξαν έξω από το τμήμα.

“Παρέμεινε έξω από το τμήμα όλη την νύχτα” αναφέρει η έρευνα.”Στις 5 το πρωί τον αναζήτησαν αλλά ήδη είχε υποστεί υποθερμία, κλήθηκε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου στις 6:45 το πρωί ανακοινώθηκε πως ήταν νεκρός”.

Στην έρευνα αναφέρεται ως υπεύθυνος ο αστυνομικός βάρδιας ο οποίος μετά την έξωση του 63χρονου άστεγου, αντί να προστρέξει και να προσφέρει βοήθεια ή έστω να ελέγξει την κατάστασή του, προτίμησε να δει ένα DVD για να περάσει την βάρδια του.

Ο αστυνομικός (για τον οποία δεν συγκεντρώθηκαν αρκετά στοιχεία ώστε να του ασκηθεί ποινική δίωξη) απολύθηκε για αμέλεια που προκάλεσε θάνατο.

Ο 63χρονος Περικλής Μαλαγάρδης, είχε μετακομίσει στην Βρετανία το 1989 και εργάστηκε ως διανομέας φαγητού, ώσπου λόγω ενός προσωπικού προβλήματος έχασε την δουλειά του και κατέληξε άστεγος.

Πηγή: Independent

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: