Υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit αλλά όχι συμφωνία, λέει το Λονδίνο




Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψαν πρόοδο «σε έναν αριθμό σημαντικών ζητημάτων» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ωστόσο παραμένουν «άλυτα θέματα σχετικά με τον μηχανισμό ασφαλείας για τα σύνορα» γνωστοποίησε σήμερα το βρετανικό υπουργείο αρμόδιο για το Brexit.

«Η Βρετανία παραμένει αφοσιωμένη στο να υπάρξει πρόοδος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου» επισήμανε μια εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέκοψαν προσωρινά τις συνομιλίες τους με στόχο μια συμφωνία για το Brexit και θα αναμένουν την έκβαση της Συνόδου της ΕΕ στα μέσα της εβδομάδας πριν από οποιαδήποτε επανάληψη των διαπραγματεύσεων, ανέφεραν τέσσερις πηγές της ΕΕ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Παρά τις εποικοδομητικές και εντατικές διαπραγματεύσεις, ορισμένα σημαντικά θέματα παραμένουν άλυτα» επισήμανε ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ.

«Δεν προβλέπονται περαιτέρω διαπραγματεύσεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο διαπραγματευτής της ΕΕ θα ενημερώσει τους ηγέτες, οι οποίοι κατόπιν θα αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα».

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ θα ενημερώσει τους ηγέτες των 27 κρατών μελών όταν θα συναντηθούν για το δείπνο στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, την παραμονή της Συνόδου της ΕΕ, όπου αναμένεται να παραστεί επίσης η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

14/10/2018 23:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: