Βρείτε λύσεις να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, η σαφής εντολής του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

File Photo: A handout photo made available by the Iranian Supreme Leader Office shows Iranian supreme leader Ali Khamenei greets the crowd EPA, Supreme Leader Office
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έδωσε εντολή στους ιρανούς αξιωματούχους να βρουν επειγόντως λύσεις για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που προκαλείται από τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

“Δεν υπάρχει κρίση και προβλήματα στη χώρα τα οποία να μην μπορούμε να επιλύσουμε (…) Οι αξιωματούχοι θα πρέπει να βρουν λύσεις για να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες και να απογοητευτεί ο εχθρός μας επιλύοντάς τες”, μετέδωσε το Fars επικαλούμενο αυτά που είπε ο Χαμενεΐ σε αξιωματούχους χθες το βράδυ.

“Με ενότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις κρίσεις”, υπογράμμισε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Ο Χαμενεΐ σημείωσε επίσης ότι το Ιράν μπορεί να αντισταθεί στις πιέσεις των αμερικανικών κυρώσεων στηριζόμενο στους δικούς του φυσικούς και ανθρώπινους πόρους.

Τον Μάιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ξαναέθεσε σε ισχύ τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης τον Αύγουστο.

Ο Τραμπ σχεδιάζει εξάλλου να επιβάλει τον Νοέμβριο σκληρότερες κυρώσεις στον πετρελαϊκό και τραπεζικό τομέα του Ιράν.

Το ιρανικό ριάλ έχει χάσει το 70% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου από τον Απρίλιο.

11/10/2018 12:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal