Βουλή: Συνέχεια στην κόντρα Παπαγγελόπουλου με ΝΔ για τον Ντογιάκο και την Χρυσή Αυγή




Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και άλλων, επί προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε σήμερα πως όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είναι «κραυγή αγωνίας» και αντιπαρέθεσε «δηλώσεις διακεκριμένων στελεχών της ΝΔ που έχουν απειλήσει ότι θα τελειώσουν τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, ότι θα τους κλείσουν στη φυλακή και ότι θα τους πάνε στα ειδικά δικαστήρια και αν παρκάρουν παράνομα και θα τρώνε ισόβια».

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επιχείρησε να με εμφανίσει ως συνήγορο υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Χατζηδάκης, ένας άνθρωπος και πολιτικός που τον θεωρούσα, μέχρι χθες, ευπρεπή, σοβαρό και ευφυή, έσπευσε να παραλάβει τη σκυτάλη του λαϊκισμού και να τρέξει στον στίβο των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε: «Ήμουν πολύ προσεκτικός και πολύ διακριτικός και δεν είπα με ποιον έμοιαζε η άγνωστη φωνή ούτε τι ομάδα ήταν ο εισαγγελέας αποδέκτης των εντολών της άγνωστης φωνής…».

Βορίδης: Να κατονομάσετε τους επιχειρηματίες

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για «πογκρόμ συλλήψεων, επί προηγούμενης κυβέρνησης επιχειρηματιών και άλλων, για επικοινωνιακούς λόγους» και του ζήτησε να τους κατονομάσει. «Πρέπει να κατονομάσετε σε ποιους επιχειρηματίες αναφέρεστε και η συζήτηση θα σταματήσει εκεί», είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε και για την παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων, εμμένοντας ότι δίνει δυνατότητα αποφυλάκισης για όλα τα αδικήματα με ευνοϊκούς όρους. «Η εφαρμογή αυτής της διάταξης είχε τρομακτικές συνέπειες στην αύξηση της εγκληματικότητας και στη διάχυση της ανασφάλειας», υπογράμμισε είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι έγιναν και ανθρωποκτονίες εξαιτίας της εφαρμογής αυτού του νόμου. «Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε από κάποιον που αποφυλακίστηκε με τον νόμο αυτό», παρατήρησε ο βουλευτής. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση, αφού επικαλείται την ανάγκη ανθρώπινης διαβίωσης των κρατουμένων για τις αποσυμφορητικές διατάξεις, να απαντήσει πόσες θέσεις δημιούργησε στα καταστήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πώς μερίμνησε για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. «Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι, στην πραγματικότητα, στην κυβέρνηση δεν αρέσει η φυλάκιση ως τιμωρητικό μέτρο, αλλά προτιμάει τις εναλλακτικές ποινές. Πείτε όμως», είπε ο κ. Βορίδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
18/10/2018 17:28

Να πει η ΝΔ πού διατέθηκαν τα κονδύλια όταν κυβερνούσε, αντί να κουνά το δάχτυλο, απαντά το Μαξίμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: