Βγήκαν τα στατιστικά του Μουντιάλ: Με χαμηλό ποσοστό κατοχής μπάλας η νικήτρια Γαλλία




Περισσότεροι από τρεις μήνες έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Μάλιστα μόλις εχθές, η FIFA δημοσίευσε μια μακρά έκθεση που περιέχει τα στατιστικά στοιχεία όλων των ομάδων που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Μεταξύ των στοιχείων που προκαλούν εντύπωση, είναι πως η κατοχή της μπάλας, προνόμιο κυρίως της Ισπανίας με το περίφημο «tiki taka», φαίνεται να έχει φύγει από τη μόδα.

Η νικήτρια Γαλλία βρίσκεται μόλις στην 19η θέση μεταξύ των εθνικών ομάδων με το υψηλότερο ποσοστό κατοχής μπάλας και στην 16η θέση για τις εθνικές ομάδες που έχουν κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Οι αριθμοί της έκθεσης, εν συντομία, «φωτογραφίζουν» ένα ποδόσφαιρο που αλλάζει με πολλούς τρόπους.

Για παράδειγμα, η Ισπανία έμεινε εκτός των «16», έστω κι αν είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο κατοχής μπάλας ανά αγώνα (69%). Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, η οποία, παρά το 67%, αποκλείσθηκε στην φάση των ομίλων. Στην τρίτη θέση, άλλη μία μεγάλη απογοήτευση της διοργάνωσης, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι (64%).

Η Σερβία, αποδείχθηκε η ομάδα που έκανε τα περισσότερα χιλιόμετρα στον αγώνα. Κατά μέσο όρο 113 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι, με τη Γαλλία να βρίσκεται στη 28η θέση με μόλις 101 χιλιόμετρα.

Η γαλλική επιτυχία δεν περνά ούτε από τις αποστάσεις ούτε από την κατοχή της μπάλας. Η εθνική Γαλλίας του Ντιντιέ Ντεσάμπ, προτίμησε να επικεντρωθεί σε ένα πιο κάθετο παιχνίδι, χωρίς να χρειάζεται να το κατευθύνει με την μπάλα στα πόδια.

Σύσκεψη εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

17/10/2018 13:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γενεύη, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: