Τσίπρας και Καμμένος επαναβεβαίωσαν την αρραγή ενότητα του κυβερνητικού συνασπισμού




«Έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Κατανοώ ότι το θέμα της πΓΔΜ δημιουργεί διαφορές. Δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτών των διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και υπογράμμισε: «Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη δέσμευση «ότι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση, δήθεν με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με αληθινή αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειάς μας να ανορθώσουμε την οικονομία, να στηρίξουμε την κοινωνία και να επιταχύνουμε της διαδικασίες της κάθαρσης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε: «Διατηρώ την άποψη μου για την ονομασία της πΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης». Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Καμμένο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και του υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε μία ανοικτή συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, χωρίς αντεγκλήσεις, ενώ επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Σε ό, τι αφορά το ταξίδι του Π. Καμμένου στην Μόσχα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι θα γίνει στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων του.

Εξάλλου, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν οι διαδικασίες σχετικά με την Δικαιοσύνη και αποφασίστηκε ο ορισμός συνολικά έξι προσώπων στην ηγεσία της. Συγκεκριμένα, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ορίζεται πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αντιπροέδρους τους Δημήτρη Σκαλτσούνη και Μιχάλη Πικραμένο. Επίσης, οι Δήμητρα Κοκοτίνη, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Ειρήνη Καλού ορίζονται στις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Στηρίζω την κυβέρνηση, λέι η Κουντουρά

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και προσθέτει: «Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει».

ΝΔ: Σε αποσύνθεση ο κυνικός θίασος που κυβερνά

«Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους. Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας».

Παράσταση το υπουργικό, λέει το ΠΟΤΑΜΙ

«Λίγες ώρες μετά τη μυστική συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε ενώπιον των υπουργών τον κ. Καμμένο να μη ρίξει την κυβέρνηση. Τι συνέβη; Αυτή τη φορά δεν τα βρήκαν; Αυτό το γαϊτανάκι, με δηλώσεις, αντιδηλώσεις και ψευτοκαυγάδες, που είναι σε βάρος της χώρας πρέπει να τελειώνει» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο και πρόσθεσε: «Οι πολίτες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα, από το να ασχολούνται διαρκώς με τις παραστάσεις τους. Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες. Αλλά είναι το τελευταίο που θα κάνουν».

Μαλέλης: Κακόγουστη παράσταση

«Μετέτρεψαν το υπουργικό συμβούλιο σε κακόγουστη παράσταση. Αφού χθες τα συμφώνησαν, σήμερα ο κ. Τσίπρας παρακαλεί τον κ. Καμμένο να μην τον ρίξει”. Η καρέκλα τους πάνω απ’ όλα, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα μέτρα τους. Αλλά η αυλαία της παράστασης θα πέσει γρήγορα».

Με αυτή τη δήλωση σχολίασε ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Μαξίμου σε ΝΔ: Δεν θα βρεθεί βουλευτής της πλειοψηφίας να αποσταθεροποιήσει τη χώρα

Την βεβαιότητα ότι δεν βρεθεί βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ρίξει την κυβέρνηση, εξέφρασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε ανακοίνωση με την οποία απαντά στην Νέα Δημοκρατία, για την κριτική στα όσα έγιναν στο υπουργικό συμβούλιο:

“Κατανοούμε την αμηχανία που προκλήθηκε στη ΝΔ από το βασικό μήνυμα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα συμπράξει στο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.” αναφέρει το γραφείο Τύπου του Μαξίμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
16/10/2018 16:59

Δέσμευση στήριξης της κυβέρνησης ζήτησε από όλους τους υπουργούς ο Αλέξης Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: