Τραμπ προς το “καραβάνι των καταραμένων”: Έρχεται στρατός στα σύνορα, γυρίστε πίσω!




Να γυρίσουν πίσω καλεί ο Ντόναλτ Τραμπ, τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στο Μεξικό και κατευθύνονται στα σύνορα των ΗΠΑ, ενώ ανήγγειλε πως κατευθύνονται στην συνοριακή γραμμή ισχυρές δυνάμεις του στρατού.

“Ο στρατός μας κινείται στα Νότια Σύνορα. Ακόμη πολλοί στρατιώτες έρχονται. Δεν θα αφήσουμε αυτά τα καραβάνια” αναφέρει σε μήνυμα στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στα μηνυματά του λέει, πως στα καραβάνια βρίσκονται και επικίνδυνοι κακοποιοί, μέλη συμμοριών και μαχητές, που θέλουν να περάσουν στις ΗΠΑ.

“Τα συνορά μας είναι ιερά” γράφει ο Τραμπ. “Πρέπει να έρθουν νόμιμα. ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ!”

Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στις αρχές ασφαλείας και τον στρατό του Μεξικού, γιατί δεν κατάφεραν ή δεν ήθελαν – όπως λέει – να σταματήσουν τις χιλιάδες ανθρώπων που κατευθύνονταν στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

“Πρέπει να τους σταματήσουν πριν μας πλησιάσουν, αλλά δεν θα το κάνουν” γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Άλλοι 2.000 άντρες γυναίκες και παιδιά στο Μεξικό

Και δεύτερο καραβάνι περίπου 2.000 μεταναστών από την Κεντρική Αμερική συνέχισε χθες Τρίτη τον δρόμο του στην Πολιτεία Τσιάπας στο νότιο Μεξικό, αφού κατάφερε τη Δευτέρα να περάσει τον ποταμό που χωρίζει τη Γουατεμάλα από το Μεξικό.

Όπως και οι μετανάστες του άλλου καραβανιού (περίπου 4.000 άνθρωποι) και αυτοί είναι στην πλειονότητά τους πολίτες Ονδούρας και έχουν απορρίψει το σχέδιο βοήθειας του Μεξικανού προέδρου, ο οποίος τους προσέφερε ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση για τα παιδιά τους και προσωρινή εργασία με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν την πορεία τους και θα καταθέσουν αίτημα για την παροχή ασύλου στις πολιτείες Τσιάπας και Οαχάκα.

Οι μετανάστες αυτοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν την Τρίτη στην Ταπατσούλα, όπου πέρασαν τη νύκτα, αφού διένυσαν 25 χιλιόμετρα. Τη Δευτέρα κατάφεραν να διασχίσουν μαζικά τον ποταμό Σουτσιάτε αφού απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μεξικού στη μεθοριακή γέφυρα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου.

HELLAS JOURNAL

Στο Μεξικό το “καραβάνι των καταραμένων” για να περάσει στις ΗΠΑ: Πάνω από 6.000 άνδρες, γυναίκες, παιδιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: