Τούρκος πολιτικός που έσπασε το iPhone για τον …Μπράνσον, ζητά καινούργιο από τον Ερντογάν




Οι Τούρκοι οπαδοί του ισλαμιστή ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν, που το περασμένο Αύγουστο έσπαγαν τα iPhone μετά από προτροπή του Σουλτάνου διαμαρτυρόμενοι κατά των ΗΠΑ και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις κυρώσεις που επέβαλε με αφορμή την υπόθεση Μπράνσον, τώρα μάλλον χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter και την ιστοσελίδα Turkish Minute, χαρακτηριστική η περίπτωση του αντιπροέδρου του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) που συγκυβερνά με τον Ταγίπ Ερντογάν, του Cemal Enginyurt, που διαμαρτυρήθηκε για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα και ζητά από την τουρκική κυβέρνηση να του επιστραφεί το iPhone, το οποίο είχε σπάσει.

“Σπάσαμε τα iPhones μας για να διαμαρτυρηθούμε στην Αμερική εξαιτίας του Μπράνσον. Ο Μπράνσον πήρε το αεροπλάνο και πήγε στο σπίτι του. Φίλοι μου, είτε θα ήμουν λυπημένος που η Τουρκία συγκλίνει με τις ΗΠΑ, είτε συντετριμμένος για το θρυμματισμένο iPhone μου, είτε να είμαι θυμωμένος με την απελευθέρωση αυτού του κατασκόπου, Μπράνσον. Μείναμε μόνοι. Δώσε μου το iPhone μου πίσω. Σας πληροφορώ ότι είμαι πολύ θυμωμένος “, ανέβασε ο Enginyurt στο Twitter.

Πολλοί Τούρκοι συμμετείχαν σε ένα ξέσπασμα φρενίτιδας κατά του iPhone, καθώς η πολιτική ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μετατράπηκε σε οικονομική σύγκρουση τον Αύγουστο, με τον Ντόναλντ Τραμπ να διπλασιάζει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν να αυξάνει τους φόρους για προϊόντα από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αλκοολούχων ποτών, αυτοκινήτων και προϊόντων χαρτιού.

Ο πρόεδρος Ερντογάν στις 14 Αυγούστου δήλωσε ότι η Τουρκία θα μποϊκοτάρει ηλεκτρονικά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε απάντηση της νομισματικής κρίσης που προκλήθηκε από τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την κράτηση του Πάστορα.

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα ανακοίνωσε ο Ερντογάν: Όχι στο iphone!

“Θα μποϊκοτάρουμε αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Μπορεί να έχουν το iPhone, αλλά πάντα υπάρχει η Samsung. Έχουμε το Venüs Vestel μας “, δήλωσε τότς ο Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Αύγουστο, ο βουλευτής Enghyurt του MHP εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που αγόραζε ένα smartphone της Samsung και ζήτησε από ένα μέλος του κόμματος να ρίξει το παλιό του iPhone στο πάτωμα και να το ποδοπατήσει. Ο συνάδελφός του το έκανε, φωνάζοντας: “Οι ΗΠΑ σέρνονται στο πάτωμα.”

Πηγή: Turkish Minute, Twitter

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: