Τουλάχιστον δέκα νεκροί από σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών, στην Αϊτή: Κατέρρευσαν κτίρια




Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών, που έπληξε χθες Σάββατο την Αϊτή, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στο βόρειο τμήμα αυτής της φτωχής χώρας της Καραϊβικής.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της βορειοδυτικής περιφέρειας, ο Τζάκσον Ιλέρ, δήλωσε πως επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πορ-ντε-Πε, τη βόρεια πόλη που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ρεϊνάλντο Μπρινέ δήλωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν νοτιότερα, στην πόλη Γκρο-Μορν.

Ο σεισμός ήταν από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει τη χώρα μετά την καταστροφική σεισμική δόνηση 7,0 βαθμών του 2010 κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, όταν έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι στην πάμφτωχη χώρα της Καραϊβικής.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας Le Nouvelliste, ένα κλειστό αμφιθέατρο κατέρρευσε στην πόλη Γκρος Μορν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ οι έγκλειστοι σε κρατητήριο της αστυνομίας απελευθερώθηκαν διότι το κτίριο υπέστη ζημιές.

Ο σεισμός προκάλεσε εξάλλου ζημιές στην πρόσοψη μιας εκκλησίας στην πόλη Πλεζάνς, ενώ ένα σπίτι ακριβώς δίπλα στον ναό κατέρρευσε, ανέφερε ο Φραντς Ντιβάλ, δημοσιογράφος της Nouvelliste, μέσω Twitter.

07/10/2018 07:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή

 

Συνεχίζεται η ανάσυρση θυμάτων από τα ερείπια, στην Ινδονησία: Γεννήσεις σε πλωτό νοσοκομείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: