Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τις επιθέσεις στη Σομαλία: Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός τους




Στους 20 αυξήθηκε σήμερα ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές εκρήξεις, που αποδίδονται σε δύο βομβιστές αυτοκτονίας, που συγκλόνισαν την πόλη Μπαϊντόα στη Σομαλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τοπικού νοσοκομείου.

«Μας μετέφεραν 20 νεκρούς και άλλους περίπου 40 τραυματίες από τις δύο χθεσινές εκρήξεις», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους σήμερα ο διευθυντής του νοσοκομείου της Μπαϊντόα Αμπντιφατάχ Χάσι.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δύο εστιατόρια της πόλης ανέλαβαν οι μαχητές αλ Σαμπάαμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν την δια των όπλων ανατροπή της στηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας και την επιβολή ισλαμικού νόμου.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος των μαχητών Αμπντιασίς αμπού Μούσαμπ, τα εστιατόρια έγιναν στόχος γιατί εκεί σύχναζαν στελέχη των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Οι βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τις αεροπορικές επιδρομές από την αμερικανική πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων της αλ Σαμπάαμπ στη Χαραντερε, στην περιοχή Γκαλμουντούγκ.

14/10/2018 11:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μογκαντίσου, Σομαλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: