Το τέρας ζει… Μην χαίρεστε και μην “κλαίτε” για την αποχώρηση της Μέρκελ, διότι η κυρία μένει!




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Βιάστηκαν κάποιοι να χαρούν (και κάποιοι άλλοι να …κλάψουν) με την ανακοίνωση της Καγκελαρίου Μέρκελ ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα της προεδρίας στο γερμανικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.

Δυστυχώς ούτε για γέλια ούτε για κλάματα είναι η είδηση. Τουλάχιστον σε ότι μας αφορά. Κατ’ αρχάς η αγαπητή κυρία διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την Καγκελαρία πριν την λήξη της θητείας της το 2021.

  • Επίσης τυχόν αποχώρηση της Μέρκελ από το πολιτικό σκηνικό δεν σημαίνει οποιαδήποτε αλλαγή πλεύσης της Γερμανίας στην πολιτική της έναντι της Ευρώπης, πολύ δε περισσότερο έναντι της Ελλάδας.

Το έργο το είδαμε με τον «δαιμονοποιημένο» Σόιμπλε. Δαίμονας ήταν σίγουρα, αλλά όχι και αποκλειστικός υπαίτιος για τα δεινά που υφίσταται η χώρα μας από το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο. Ο διάδοχος του στο υπουργείο οικονομικών, Ολαφ Σόλτζ, προερχόμενος μάλιστα από το σοσιαλδημοκρατικό SPD που υποτίθεται διαθέτει μεγαλύτερη κατανόηση για τις θυσίες του ελληνικού λαού, αποδείχτηκε ίδιος και χειρότερος.

Δυνάστης μας σήμερα, εκτός από τον Σόλτζ είναι ο Γερμανός ταμίας του ESM, Κλάους Ρέγκλιγκ που φωνάζει για τις συντάξεις. Και όλοι οι Γερμαναράδες που ελέγχουν πλήρως το ευρωσύστημα.

  • Το έχω γράψει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω. Η απαίσια τιμωρητική στάση των Γερμανών έναντι των «τεμπέληδων» του ευρωπαικού Νότου  δεν είναι θέμα προσώπων και ατομικών στρατηγικών. Είναι θέμα του φασιστικού dna που εξακολουθεί να κυριαρχεί στο πολιτικό τους κατεστημένο και της οικονομικής ηγεμονίας που επιβάλλουν μέσα από ένα άκρως αυταρχικό και διεφθαρμένο μοντέλο ευρω-διακυβέρνησης.

Επομένως ας μην αναζητούμε την σωτηρία μας στην αποχώρηση του Σόιμπλε ή της Μέρκελ. Η γραμμή θα συνεχίσει να είναι η ίδια.

Επιπρόσθετα οι ήττες των Χριστιανοκοινωνιστών στην Βαυαρία και των Χριστανοδημοκρατών στην Εσση δεν είναι τόσο βαριές που να προδικάζουν το πολιτικό τους τέλος. Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι αυτοί που διαλύονται και υποκαθίστανται σταδιακά από τον…γερμανικό ΣΥΡΙΖΑ, τους Πράσινους!

  • Οι Γερμανοί Πράσινοι πέραν των οικολογικών τους ιδεοληψιών που φτάνουν σε σημείο υπερβολής και σε λίγο θα απαγορεύσουν τις μπριζόλες, χάριν του δικαιώματος στην…κτηνοβασία, είναι αλήθεια ότι διάκεινται φιλικότερα προς την Ελλάδα. Ακόμη όμως και να λάβουν μερίδιο στην εξουσία, δεν θα αποτελέσουν την λύση λύτρωσης που ονειρευόμαστε.

Η μόνη λύση είναι να πάρουν οι Γερμανοί το μάθημα που τους αξίζει και να «φρενάρουν». Είτε από την Ιταλία του Σαλβίνι, είτε από τον «παλαβό» Τράμπ που δεν μασάει και έχει καταλάβει πολύ καλά το βρώμικο παιχνίδι τους…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Δεν ιδρώνει το αυτί Αμερικανών και Γάλλων για τον “Πορθητή”: Τα οικόπεδα “Ελλάδα και Κύπρος”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: