Το μιούζικαλ “Tina”, βασισμένο στη ζωή της Τάρνερ, κάνει ντεμπούτο στο Μπροντγουέι




Το Φθινόπωρο του 2019, το μιούζικαλ «Tina», βασισμένο στη ζωή και τη μουσική της Τίνα Τάρνερ, θα κάνει ντεμπούτο στο Μπροντγουέι.

Το «Tina» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Aldwych Theatre στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου τον περασμένο Απρίλιο. Οι ημερομηνίες, το θέατρο στο Μανχάταν όπου θα φιλοξενηθεί και το κάστινγκ για τις εκεί παραστάσεις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

«Το να ζωντανέψεις αυτό το μιούζικαλ πάνω στη σκηνή και να δουλέψεις με αυτή την ομάδα σήμαινε για μένα τόσα πολλά» δήλωσε η Τίνα Τάρνερ, που είναι συμπαραγωγός στο μιούζικαλ. «Νομίζω ότι με πολλούς τρόπους είναι η κορύφωση της καριέρας μου. Το κοινό στο Λονδίνο ήταν – και συνεχίζει να είναι – εξαιρετικό. Τώρα, καλούν τα λαμπερά φώτα του Μπροντγουέι, και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ, την επόμενη χρονιά, αυτό το όμορφο show με το κοινό της Νέας Υόρκης» πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της.

Το μιούζικαλ παρακολουθεί την ιστορία της ζωής της Τίνα Τάρνερ, από τα πρώτα της χρόνια στο Νάτμπους στην Πολιτεία του Τενεσί έως την καθιέρωσή της ως «Βασίλισσα του Ροκ εν Ρολ». Είναι βασισμένο σε βιβλίο που έγραψε η Κάτορι Χολ (βραβευμένη για το θεατρικό της «Βουνοκορφή», που έκανε πρεμιέρα στο Μπροντγουέι πριν εφτά χρόνια).

Εδώ και μια δεκαετία, η Τίνα έχει μισο-αποσυρθεί από τη μουσική σκηνή. Έχει να κυκλοφορήσει πλήρες άλμπουμ από το 1999. Η τελευταία τουρνέ της ήταν το «50th Anniversary Tour», το 2008-2009. Μέσα στο 2018, θα κυκλοφορήσει δεύτερο βιβλίο με απομνημονεύματά της. Ο τίτλος θα είναι «Tina Turner: My Love Story».

07/10/2018 09:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βασίλης Τσεκούρας
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: