Την στήριξη της στους παίκτες και τον Κόβατς εκφράζει η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου




«Ασπίδα προστασίας» σε παίκτες και προπονητή ύψωσε η διοικητική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου, σε έκτατη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε το μεσημέρι, αμέσως μετά την (προγραμματισμένη) συνέντευξη του Νίκο Κόβατς για το αυριανό ματς πρωταθλήματος με τη Βόλφσμπουργκ.

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε και ο Ούλι Χένες αναγνώρισαν μεν ότι η πρωταθλήτρια Γερμανίας περνά μία δύσκολη περίοδο (χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια), τόνισαν όμως ότι θα αντιμετωπίσουν ενωμένοι την κατάσταση. Παράλληλα, εξαπέλυσαν επίθεση σε μερίδα των ΜΜΕ και ιδιαίτερα στον όμιλο “Springer”, απειλώντας μάλιστα με νομικές ενέργειες.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, καθώς σας πληροφορούμε ότι δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτές τις υποτιμητικές αναφορές. Θα προστατεύσουμε τον προπονητή μας, τους παίκτες μας και τον σύλλογο. Είναι εξωφρενικό, ασεβές και πολεμικό. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ειδικοί νόμοι για τον Τύπο, αλλά δεν θα ανεχθούμε πλέον τέτοια ρεπορτάζ. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να περιμένουν μήνυμα από τους δικηγόρους μας (σ.σ. για ανακριβή ρεπορτάζ)», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος και παλιά δόξα της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, κάνοντας ειδική αναφορά σε δημοσιεύματα που χαρακτήριζαν «τελειωμένο» τον Μάνουελ Νόιερ, «γερασμένους» τους Αριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί ή έκαναν λόγο για κακή συνεργασία των δύο κεντρικών αμυντικών, Ματς Χούμελς και Τζερόμ Μπόατενγκ.

«Ο σύλλογος θα εμφανίζεται δημόσια ενωμένος, με τρόπο που δεν το έχουν δει εδώ και πολύ καιρό», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, που καυτηρίασε τον τρόπο που λειτουργούν κάποια γερμανικά ΜΜΕ χρησιμοποιώντας ένα (φαινομενικά) άσχετο παράδειγμα: «Ο τρόπος που προσπάθησαν να χτυπήσουν τον (σ.σ. ομοσπονδιακό τεχνικό της Γερμανίας) Γιόγκι Λεβ, ήταν αηδιαστικός. Ρωτούσαν 12χρονα αγόρια αν πρέπει να απολυθεί ο Λεβ κι αυτά φυσικά απαντούσαν “ναι”. Η διαδικασία αυτή δείχνει έλλειψη σεβασμού».

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο τεχνικός διευθυντής των Βαυαρών, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ο οποίος κατέστησε σαφή τη στήριξη του συλλόγου σε παίκτες και προπονητή. «Με κατηγόρησαν ότι δεν στήριξα τον Κόβατς. Γιατί έπρεπε να το κάνω; Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για εμένα. Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται με τη μία ολόκληρη η δουλειά ενός συλλόγου. Δεν το αξίζει αυτό η ομάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σαλιχάμιτζιτς.

Νωρίτερα, ο Νίκο Κίβατς στις δικές του δηλώσεις υποστήριξε ότι δεν αισθάνεται πίεση μετά τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. «Δεν είναι όλα τόσο μαύρα όσο παρουσιάζονται, όπως δεν ήταν και όλα ρόδινα μετά τον επιτυχημένο ξεκίνημα στη σεζόν. Το να αλλάξουμε αυτή τη στιγμή τα πάντα, μόνο και μόνο για να το κάνουμε, δεν θα δουλέψει. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας», ανέφερε ο Κροάτης τεχνικός, που επισήμανε ότι από την ομάδα του έχει λείψει λίγη τύχη στα τελευταία παιχνίδια.

“Θέλω να κερδίσω το Euro και να παίξω στους Ολυμπιακούς αγώνες” λέει ο Κιλιάν Μπαπέ

19/10/2018 14:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόναχο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: