Την πρόταση της FIFA για παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων θέλει να μπλοκάρει η UEFA




Η UEFA είναι έτοιμη να εμποδίσει το σχέδιο του Ινφαντίνο για ένα ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων. Αυτήν την Παρασκευή, ο πρόεδρος της FIFA, θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση στα 36 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, που θα αφορά ένα «μίνι Μουντιάλ» αλλά και το νέο ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που θα γίνεται μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, ή σε άλλη εποχή της σεζόν, που πρέπει να καθοριστεί.

Μια πρόταση που θεωρείται προκλητική από την UEFA, μιας και βλέπει αυτό το σχέδιο ως άμεση πρόκληση για το Champions League.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, είχε ήδη τεθεί εναντίον της πρότασης για ένα νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε τέσσερα χρόνια. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση», είπε χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάιο, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μερικοί άνθρωποι που τυφλώνονται από την αναζήτηση κέρδους σκέφτονται να πουλήσουν την ψυχή του ποδοσφαίρου σε νεφελώδη ιδιωτικά κεφάλαια. Δεν θα υπάρξει περιθώριο για να υπάρξουν εγωιστικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της ηγεσίας μου».

Επίσης, το συμβούλιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της UEFA, έχει «εκφράσει ομόφωνα σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία που περιβάλλει τις προτάσεις για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και το νέο μίνι Μουντιάλ, ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένων πληροφοριών».

Σχέδια για άλλα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα εξετάζει το διοικητικό συμβούλιο της FIFA

24/10/2018 12:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: