Την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ΝΔ επανέλαβε στον Σταϊνμάιερ ο Μητσοτάκης




H πορεία της ελληνικής οικονομίας, το προσφυγικό πρόβλημα, το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ αλλά και οι γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συζητήθηκαν στην συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ, που διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΝΔ, στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης προέταξε το θέμα των συντάξεων. «Υπογράμμισε, συγκεκριμένα, ότι με τη νέα ενδεχόμενη περικοπή τους που προκάλεσε και ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, διαφώνησε εξ αρχής η ΝΔ, καθώς αυτή θα επιφέρει ένα ακόμη άδικο πλήγμα σε ένα από πλέον ευάλωτα τμήματα των πολιτών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της μακράς οικονομικής κρίσης». Επιπλέον ζήτησε από τον Πρόεδρο της Γερμανίας να συμβάλει και εκείνος στην ανατροπή του σχετικού νόμου, ενόψει των τελικών αποφάσεων που θα ληφθούν από τους εταίρους μας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε, επίσης, το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, και «ανέδειξε ως επιτακτική την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως του Ελληνικού, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Εξήγησε στο Γερμανό Πρόεδρο ότι το σχέδιο της ΝΔ έχει ως στόχο να καθιερώσει αμέσως ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα μειώνει τους συντελεστές στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως και η δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής δομής, η οποία θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης «δεν έκρυψε το αίσθημα ντροπής που αισθάνονται οι Έλληνες για την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στα hot spots υποδοχής μεταναστών και προσφύγων», ενώ μετέφερε στον κ. Στάινμάιερ και τα ερωτήματα «που έχουν αυτονοήτως τεθεί» για το πώς έχουν αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση τα τεράστια κοινοτικά κονδύλια που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τόνισε, επιπλέον, ότι η ΝΔ προτίθεται, μεταξύ άλλων, να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, προκειμένου όσοι δεν το δικαιούνται να επιστρέφουν αμέσως στη χώρα προέλευσής τους.

Ακομη, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ονοματολογικό, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που, όπως σημειώνεται στην ενημέρωση, γνώριζε ήδη ο κ. Στάινμάιερ.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τις απόψεις του για την πολιτική όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που έχει επιλέξει η Άγκυρα και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να είναι αυστηρότερη με τη γειτονική μας χώρα, χωρίς όμως να την αποξενώνει από την Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
11/10/2018 18:54

Ο Μητσοτάκης δεν πολιτεύεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, η απάντηση του Μαξίμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: