Την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από την Φιλοσοφική απαιτούν οι πρυτανικές αρχές




Την καταδίκη για την κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις εξέφρασαν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, με αφορμή την παρουσία του «Ρουβίκωνα» σε χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής, απαιτώντας παράλληλα, την αποχώρηση της οργάνωσης από το γραφείο που έχει καταλάβει.

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις». Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του “Ρουβίκωνα” να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, μέσω ανακοίνωσης του ΔΣ του συλλόγου τους, ζήτησαν από την οργάνωση να αποχωρήσει και «να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή».

Θα πατάξουμε τα φαινόμενα βίας μόλις εκλεγούμε, είπε ο Μητσοτάκης από το τμήμα της Ομόνοιας

16/10/2018 21:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: