Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Σαουδάραβα πρίγκηπα για τον Κασόγκι: Τιμωρία των ενόχων




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα Πρίγκηπα Μουχάμεντ μπιν Σελμάν είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Σαουδάραβα Πρίγκηπα και συζήτησαν “τις κοινές προσπάθειες για διαλεύκανση της δολοφονίας και τα κοινά βήματα”.

Οπως μεταδόθηκε νωρίτερα ο Πρίγκηπας μπιν Σελμάν δήλωσε ότι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα δεν θα καταφέρουν να χαλάσουν τις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία, ούτε να αμαυρώσουν το όνομα του βασιλιά και του ιδίου. “Δεν θα καταφέρετε να αμαυρώσετε το όνομα του Σελμάν μπιν Αμπντουλαζίς. Δεν θα καταφέρετε να αμαυρώσετε ούτε το όνομα του διάδοχου πρίγκηπα”, φέρεται να είπε.

Δεν θα καταφέρουν, φέρεται, επίσης, να είπε, να αμαυρώσουν ούτε το όνομα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. “Θα δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι θα τιμωρήσουμε τους ενόχους”, δήλωσε.

Στο μεταξύ, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τελικά οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έδωσαν άδεια για να γίνει έρευνα και στον κήπο και το πηγάδι στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, παρόλο που την περασμένη βδομάδα δεν τους είχαν επιτρέψει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στα χέρια τους και εικόνες από όχημα με διπλωματικές πινακίδες της Σαουδικής Αραβίας που πήγε στο δάσος Βελιγραδίου και έκανε έρευνα μία μέρα πριν τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Ειδική ομάδα των τουρκικών αρχών μελέτησε τις εικόνες από 137 κάμερες συνολικά 2 χιλιάδων ωρών. Η έρευνα συνεχίζεται.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
24/10/2018 18:59

Δε γλιτώνουν από τη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για τη δολοφονία Κασόγκι, λέει ο Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: