Τετραήμερος ο εορτασμός για την Πολεμική Αεροπορία: Ανοιχτά αεροδρόμια και εκδηλώσεις




«Πετάμε ψηλά-πετάμε μακρυά-πετάμε-όπου χρειαστεί. Είμαστε δίπλα σας». Το μήνυμα αυτό έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, με την ευκαιρία της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΑ για τον επικείμενο εορτασμό του προστάτη του Όπλου, Αρχαγγέλου Μιχαήλ και αποτυπώνεται και στο σχετικό σποτ.

Ο φετινός εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, θα είναι 4ήμερος – από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου – και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων όπως:

– Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις, αεροσκαφών και μέσων, σε όλες τις μονάδες,

– Εκδηλώσεις αεραθλητικών σωματείων σε αεροπορικές Βάσεις,

– Πτήσεις αεροσκαφών πάνω από ακριτικές περιοχές, και

– Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας από μαθητές λυκείων.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής , με τη συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακροβατικά σμήνη της Πολεμικής Αεροπορίας, από το 1953 μέχρι και σήμερα, καθώς και στην προσφορά της ΠΑ στο κοινωνικό σύνολο.

Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου με την πανηγυρική δοξολογία στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι ενώ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην συγκεκριμένη αεροπορική βάση.

Την Πέμπτη και την Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδείξεις των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» σε Λέσβο (13:00) και παραλία Ηρακλείου Κρήτης (13:00) και 115 πτέρυγα Μάχης στα Χανιά (13:30)αντίστοιχα:

Οι αεροπορικές βάσεις θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

* Από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, από 09:00 έως 17:00.

* Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, από 13:00 έως 17:00.

31/10/2018 18:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: