Τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την παραίτηση Κοτζιά και την “κόντρα” με τον Καμμένο




Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το πόστο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας απασχολεί σήμερα τα εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά ζητήματα μέσα ενημέρωσης.

Δημοσίευμα στο Euractiv αναφέρεται στην παραίτηση Κοτζιά, τον οποίο χαρακτηρίζει «ικανό διπλωμάτη» με αριστερό πολιτικό υπόβαθρο. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Ν. Κοτζιάς ένιωσε προσβεβλημένος όταν ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος αντιτίθεται στη συμφωνία αλλαγής του ονόματος (της ΠΓΔΜ), τον κατηγόρησε για τη διαχείριση «μυστικών κονδυλίων» του ΥΠΕΞ. Το δημοσίευμα επικαλούμενο την εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνει ότι ο κ. Κοτζιάς προσεβλήθη από τις επιθέσεις του κ. Καμμένου που τον αποκάλεσε «άνθρωπο του Soros».

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι ο κ. Καμμένος «κατέστησε σαφή στη συνεδρίαση της Τρίτης την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τόνισε με έμφαση ότι δεν θα συμμετάσχει στις προσπάθειες της αντιπολίτευσης για την πτώση της κυβέρνησης».

Το Politico αναφέρεται τέλος με συντομία στην παραίτηση τυο Ν. Κοτζιά με τίτλο «Παραιτείται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών», ενώ ο EUObserver σημειώνει ότι ο Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε χθες την παραίτησή του μετά από σύγκρουση που είχε με τον υπουργό ‘Αμυνας, Πάνο Καμμένο, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Επισημαίνεται δε ότι ο τελευταίος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων στο ΥΠΕΞ.

18/10/2018 13:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Μ. Σπινθουράκη
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Η Βουλή γνωρίζει τα κονδύλια που έχει δώσει το ΥΠΕΞ, λέει ο Βούτσης: Κακή εξέλιξη η παραίτηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: