Tα λάθη στοίχισαν στον ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Βενέτσια: Πάλεψε αλλά τελικά ηττήθηκε…




Μετά από δραματικό παιχνίδι στην πρεμιέρα των ομίλων του Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Βενετία από την Βενέτσια με 69-59 (ημ. 43-35) και ξεκίνησε με αρνητικό αποτέλεσμα την ευρωπαϊκή του διαδρομή στην φετινή διοργάνωση. Οι Ιταλοί είχαν λιγότερα λάθη, μεγαλύτερη ευστοχία και μια σταθερή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οπότε έφθασαν στην πρώτη τους νίκη.

Ο ΠΑΟΚ γεγονός είναι πως δεν αιφνιδιάστηκε από τους Ιταλούς στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά τα διαδοχικά λάθη στο πρώτο κι όλας τρίλεπτο έδωσαν στην Βενέτσια το περιθώριο να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Η πρώτη περίοδος τέλειωσε με βραχεία κεφαλή της Ιταλικής ομάδας (17-15) για να αυξηθεί θεαματικά η διαφορά αυτή στην δεύτερη περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν κάθε λάθος του ΠΑΟΚ και εκτόξευσαν την διαφορά στο +8 (43-35). Με πρωταγωνιστές τους Ντε Νικολάο, Γουάτ, και Χέινς, στο δεύτερο δεκάλεπτο – που έβαλαν στο διάστημα αυτό και οι τρεις μαζί 29 πόντους με 10/15 σουτ- η Βενέτσια πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να προσπαθεί να βρει την καλύτερη χημεία μεταξύ των Χάτσερ και Κόνιαρη, ώστε να πάρει στηρίγματα στην περιφέρεια ο Αθηναίου. Ο ΠΑΟΚ με 4 λάθη σε 4 λεπτά ήταν αδύναμος να συγκρατήσει την ιταλική ομάδα, που στην περίοδο αυτή έδειξε αγωνιστική σταθερότητα και ψυχραιμία στην επίθεση.

Στην τρίτη περίοδο ο Αθηναίου ανέβασε τους ρυθμούς και την ευστοχία του και ο ΠΑΟΚ κατέβασε τη διαφορά στους -4 στο 26′ (47-43). Οι Ιταλοί μια ομάδα ποιότητας, έχασαν την ευστοχία τους στα μακρινά σουτ, αλλά μεταφέροντας το παιχνίδι τους κάτω από το καλάθι της ελληνικής ομάδας όπου εκεί ο Ουάτ έκανε την διαφορά με εξαιρετική ευστοχία στις βολές με 10/10 ανέβασαν και πάλι την διαφορά. Αν μάλιστα στην περίοδο αυτή οι Βενετσιάνοι ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων το ματς θα είχε κριθεί πολύ νωρίς γι αυτούς, αλλά με 0/7 σουτ από μακρινή απόσταση ο ΠΑΟΚ παρέμενε στο παιχνίδι έστω και από την απόσταση των -10 πόντων.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθησε να περιορίσει τα λάθη μερικά από τα οποία είναι ασυνήθιστα εύκολα και με ένα γρήγορο 0-5 στο 33′ μείωσε την διαφορά σε φυσικά επίπεδα με 56-51, μπαίνοντας δυνατά στην τελευταία περίοδο για την διεκδίκηση της νίκης. Η Βενέτσια συνεχίζοντας να είναι άστοχη και στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης άφησε χρόνο 6 και πλέον λεπτών για να πετύχει καλάθι, αλλά ούτε και ο ΠΑΟΚ έδειξε ικανός να μειώσει εκμηδενίζοντας την διαφορά που παραμένει στο τελευταίο τετράλεπτο (36′) στο +6 για την Ιταλική ομάδα (59-53). Οι Ντε Νικολάο και Χέινς έχοντας αλλάξει όλο το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων, αύξησαν την διαφορά στο +8 στο 37′ για να την διατηρήσουν ως το τέλος με το +10 στην λήξη της αναμέτρησης (69-59).

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 43-35 (ημίχρονο) 56-46 , 69-59 (τελικό)

Διαιτητές: Ρόσο (Γάλλος, Κλιβάζ (Ελβετός), Φούσκα (Σλοβάκος)

Οι συνθέσεις:

Βενέτσια (Ντε Ραφαέλε): Τσερέλα, Τζούρι 2, Χέινς 13 (1/7 τρίποντα), Στόουν, Γουάτ 25, Μπίλιγκα, Ντέι 13 (3/5 τρίποντα), Ντε Νικόλαο 11 (2), Κίζλινκ, Ματσόλα, Τονούτ 5 (1), Βίντμαρ

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Αθηναίου 8 (2/7 τρίποντα), Χάτσερ 9 (2/3 τρίποντα), Κόνιαρης 6 (2), Σχίζας, Ζάρας 3 (1), Χρυσικόπουλος 5 (1), Γκάρετ 9, Τζόουνς 5 (1), Μαργαρίτης, Μορέιρα 14 Παπαντωνίου, Πόουπ

09/10/2018 23:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: