Σύσκεψη για την αποκατάσταση ζημιών, σε υποδομές και καλλιέργειες, στην Εύβοια




Σύσκεψη για την εκτίμηση αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην Εύβοια, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαντουδίου, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη σύσκεψη μετείχαν, εκτός του πρώην υπουργού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζανιάς.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στη Βόρεια Εύβοια τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά και η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν λόγω των καιρικών φαινομένων.

Μετά την ολοκλήρωσή της ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε πως «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την ανακούφιση των πληγέντων κι εγώ προσωπικά θα παρακολουθώ αυτή την πορεία», δηλώνοντας παράλληλα πως «Με την αγωνία στο κατακόρυφο για τη τύχη των συμπολιτών μας, που αγνοούνται και τις έρευνες να συνεχίζονται, έγινε σύσκεψη για το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην εκτίμηση και την αποκατάσταση των ζημιών. Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι το οδικό δίκτυο και ο καθαρισμός της κοίτης των ποταμών».

Ειδικότερα, για τον αγροτικό τομέα, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως «στον αγροτικό χώρο, που οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές άρχισαν ήδη να υποβάλλονται οι σχετικές δηλώσεις στον ΕΛΓΑ. Σε μια περίοδο που η αγροτική δραστηριότητα δημιουργούσε προϋποθέσεις για ξαναζωντάνεμα της περιοχής, μετά την έντονη αποβιομηχάνιση που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε μια μεγάλη καταστροφή» και υποσχέθηκε πως ο ίδιος θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία αποκατάστασης των πληγών που άνοιξαν μετά την έντονη κακοκαιρία.

02/10/2018 20:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: