Συνάντηση Γεροβασίλη με Μητσοτάκη στο τμήμα Ομόνοιας, χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα




Έρευνες για το πως και οι αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντα τους, σε κάθε περίπτωση όπως τη χτεσινή επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας, ανακοίνωσε, πέραν των άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, κατά τις δηλώσεις της μετά την επίσκεψη της στο αστυνομικό τμήμα το μεσημέρι, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες κινήσεις για να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.

Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν μίλησαν, ενώ για το αν υπάρχουν ευθύνες για το χτεσινό συμβάν δήλωσε:

«Προφανώς όταν κάτι συμβαίνει κάτι φταίει. Για να το δει κάποιος όμως, όχι με τρόπο επικοινωνιακό αλλά ουσιαστικό, πρέπει να το δει εις βάθος. Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα».

Σε ερώτηση τι πρέπει να αισθάνεται ο πολίτης όταν «δεν μπορούν να προστατευθούν τα αστυνομικά τμήματα» η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε:

«Αυτό το οποίο παλεύουμε και θα παλέψουμε και θα το καταφέρουμε, είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Καταλαβαίνετε ότι μικρά, μεγαλύτερα, δυσκολότερα και ευκολότερα περιστατικά συμβαίνουν. Αυτό ακριβώς όμως, δεν αντιμετωπίζεται με λόγια. Αντιμετωπίζεται με πράξεις. Δεν αντιμετωπίζεται με κανενός τύπου επικοινωνιακή πολιτική».

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή μέτρων από το υπουργείο η κ. Γεροβασίλη ανέφερε:

«Θα είμαστε άμεσοι και γρήγοροι σταδιακά».

Στην συνέχεια τόνισε ότι το υπουργείο το απασχολεί πολύ η ανασφάλεια των εργαζομένων και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να δούμε και αν ο κάθε εργαζόμενος στη θέση του κάνει τα καθήκοντά του… Υπάρχουν ζητήματα και πρέπει να δούμε αυτοί που υπάρχουν και πώς εκτελούν τα καθήκοντά τους κάθε φορά. Και θα αντιμετωπίσουμε και αυτό».

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν θα γίνουν έρευνες για τη συμπεριφορά των αστυνομικών για το χθεσινό επεισόδιο, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε:

«Σε όλα θα γίνουν. Σε όλα τα επεισόδια θα γίνονται έρευνες για τη συμπεριφορά όλων… Και ημών συμπεριλαμβανομένων. ‘Αρα όλων. Και των αστυνομικών».

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο τμήμα Ομόνοιας, συνάντηση χωρίς κουβέντα με την Γεροβασίλη

«Εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχοποιούνται πια καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες», ήταν το μήνυμα αυτό που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, το οποίο δέχθηκε χθες το βράδυ επίθεση από αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τέσσερις αστυνομικοί να διακομιστούν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Εξερχόμενος από το ΑΤ Ομονοίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε τα εξής:«Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια. Και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή αστυνομία. Δεσμεύομαι, για άλλη μια φορά, ότι αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν και ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλειας στους Ελληνες πολίτες, θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα που θα μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αμέσως μετά το εξής σχόλιο: «Φαίνεται ότι έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ένα Τμήμα το οποίο έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένως, για να ευαισθητοποιηθεί, επιτέλους, η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας, να έρθουν εδώ και να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. Και αναρωτιέμαι τι περιμένουν κάποιοι, αν περιμένουν να καούν αστυνομικοί από μολότοφ, για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους. Και μια που η κυρία υπουργός είναι εδώ, ίσως είναι καλό να πεταχτεί και μια βόλτα λίγο παρακάτω να δει και τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία ντροπιάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τα οποία υπονομεύουν με τρόπο βάναυσο και τον ίδιο το χαρακτήρα του δημοσίου Πανεπιστημίου».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη, ότι οι οι Έλληνες πολίτες σήμερα, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και στην περιφέρεια, αισθάνονται απροστάτευτοι. «Το πρώτο χρέος κάθε οργανωμένης Πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό είναι κάτι το οποίο την επόμενη μέρα θα το κάνουμε πράξη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Ν.Δ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τόνισε, από την πλευρά του, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Α.Τ. Ομονοίας: «Η διαρκής κυβερνητική ανοχή στη βία των πάσης φύσεως περιθωριακών στοιχείων τα έχει οδηγήσει σε απόλυτη αποχαλίνωση. Στόχος τους πλέον τα Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία δεν διστάζουν να κτυπούν με μολότοφ και πέτρες επιδιώκοντας ακόμη και να εξοντώσουν αστυνομικούς. Χθες σειρά είχε το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, μετά από το Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας, πριν από λίγες ημέρες. Οι τραμπούκοι, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απόλυτης ασυδοσίας, αισθάνονται πως ό,τι κι αν κάνουν θα μείνουν ατιμώρητοι. Μπορεί, μάλιστα, να τυγχάνουν και ιδιαίτερης στοργής ως αναγνωρισμένες “συλλογικότητες”. ‘Αλλωστε, όπως διαπιστώνουμε, τίποτε δεν έχει αλλάξει και με την νέα ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρά τα μεγάλα λόγια των κυριών Γεροβασίλη και Παπακώστα».

Ο κ. Χαρακόπουλος πρόσθεσε ότι «στη χώρα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες και φυσικά το αίσθημα ασφάλειας των ίδιων των αστυνομικών και επιτέλους να πάψουν να υφίστανται νησίδες ανομίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αγκυλωμένη στις ιδεοληψίες της -από τα πρώτα μέτρα της ήταν η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατ’ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- δεν είναι σε θέση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της κοινωνίας και των πολιτών. Ευχόμαστε περαστικά στους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν, και ελπίζουμε να είναι οι τελευταίοι που βρέθηκαν σ’ αυτήν την θέση».

Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΑΤ Ομονοίας για να διαμαρτυρηθούν για την χθεσινή επίθεση, κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Οι αστυνομικοί στο απόσπασμα». «Είμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε στόχο έχουν να υπάρξει νεκρός», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νικόλαος Ρήγας, ενώ πρόσθεσε: «Είτε το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας λέγεται “Περσέας”, είτε “Θησέας”, είτε “Ανδρομέδα”, πρέπει πάνω από όλα να υπάρχει πολιτική βούληση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Κωνσταντίνος Χύτας, υπογράμμισε: «Για ακόμη μια φορά βιώνουμε μια δολοφονική επίθεση εναντίον συναδέλφων μας. Οι αστυνομικοί αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι στους “μπαχαλάκηδες”. Πως θα αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης, εάν δεν αισθάνεται ασφαλής ο αστυνομικός».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
16/10/2018 19:02

Θα λάβουμε ορατά μέτρα, δήλωσε η Γεροβασίλη μετά την επίσκεψή της στο Α.Τ. Ομονοίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: