Συμφωνία; Ελεύθερος ο Μπράνσον, ακυρώνονται οι κυρώσεις, υποστηρίζει η Washington Post




Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είναι επιφυλακτικά αισιόδοξη ότι ο Αμερικανός κληρικός Άντριου Μπράνσον, που κρατείται στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατασκοπεία και τρομοκρατία θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος μετά από την ακροαματική διαδικασία την Παρασκευή, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ και άτομα κοντά στην υπόθεση, υποστηρίζει η εφημερίδα Washington Post.

Αποκαλύπτει ότι στη διαπραγμάτευση που έγινε περιλαμβάνεται και η άρση των αμερικανικών κυρώσεων – τόσο απειλούμενων όσο και εφαρμοσμένων – εναντίον της Τουρκίας. Ως αντάλλαγμα , οι κατηγορίες εναντίον του κ. Andrew Brunson πρέπει να μειωθούν ώστε να του επιτραπεί η καταδίκη σε χρόνο που έχει ήδη υπηρετήσει ή να του επιτραπεί να υπηρετήσει το υπόλοιπο της ποινής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμφωνία – μέρος της οποίας αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο μήνα με τον Πρόεδρο Τράμπ και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – είτε θα οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωση του Μπράνσον την Παρασκευή είτε στην απελευθέρωσή του μέσα σε λίγες μέρες.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι παραμένουν επιφυλακτικοί, υπό το πρίσμα μιας συμφωνίας που κατέπεσε το περασμένο καλοκαίρι, όταν και οι δύο πλευρές κατηγορούσαν η μία την άλλη για την αποτυχία να αφεθεί ελεύθερος ο Πάστορας.

ΠΗΓΗ: WASHINGTON POST

Αφήστε ελεύθερο τον Πάστορα απαιτεί ο Πομπέο από τον Ερντογάν: Κρίσιμη μέρα η αυριανή…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: