Σύλληψη ύποπτου για την αποστολή δεμάτων με βόμβες στις ΗΠΑ: Τον πιάσαμε λέει ο Τραμπ (βίντεο)




ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Οι αρχές έχουν συλλάβει τον άνδρα που έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ανακοίνωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο μετά την προαναφερθείσα ανακοίνωση, ύποπτο δέμα εστάλη στον δισεκατομμυριούχο από την Καλιφόρνια Τομ Στάιερ, έναν υποστηρικτή του Δημοκρατικού Κόμματος γνωστού για τα διαφημιστικά σποτ κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε σήμερα το CNN.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε αναφέρει στη δήλωση του ότι “τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας”, τόνισε ο Τραμπ.

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. “Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι”, υπογράμμισε.

Πηγές από τις αρχές αναφέρουν ότι το όνομα του υπόπτου είναι Cesar Sayoc, είναι 56 ετών, από την Αβεντούρα της Φλόριντα.

Η σύλληψη του άνδρα έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδας) σχετικά με την υπόθεση των δεμάτων που έχουν αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη που γίνεται από την αρχή της έρευνας για την υπόθεση, ενώ από τη Δευτέρα έως σήμερα το πρωί έχουν εντοπιστεί συνολικά δώδεκα δέματα.

Η έρευνα είχε επικεντρωθεί στην Φλόριντα και το πρωί πράκτορες του FBI έκαναν έρευνα σε ταχυδρομείο στο Όπα Λόκα, όπου εξέτασαν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Και άλλο ύποπτο πακέτο σε γερουσιαστή

Οι αρχές της πόλης Σακραμέντο στην Καλιφόρνια ερευνούν ένα ύποπτο δέμα το οποίο εστάλη στη Δημοκρατική γερουσιαστή Καμάλα Χάρις, η οποία έχει επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το CNN.

Όλοι στις κάλπες, λέει ο Ντε Νίρο που έγινε αποδέκτης βόμβας

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο, που στοχοθετήθηκε από ένα ύποπτο δέμα όπως και άλλοι επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς να απαντήσουν σε αυτό το κύμα εκφοβισμού με τη μαζική συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Ευχαριστώ τον Θεό που δεν τραυματίστηκε κανείς και για τις θαρραλέες και αποτελεσματικές δυνάμεις επιβολής του νόμου που μας προστατεύουν» δήλωσε ο διάσημος πρωταγωνιστής 75 ετών, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπάρχει κάτι ισχυρότερο από τις βόμβες: είναι η ψήφος σας. Οι πολίτες ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουν» συμπλήρωσε ο ντε Νίρο.

Ένα ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε την Πέμπτη το πρωί στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής του ηθοποιού στο Μανχάταν. Το πακέτο ήταν παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν μεταξύ άλλων στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που περιείχαν από έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
26/10/2018 18:12

Συνεχίζεται η αποστολή πακέτων σε πολιτικά στελέχη στις ΗΠΑ: Συνεχείς οι έρευνες από τις αρχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: