Στο ίδιο τραπέζι Ερντογάν, Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ: Σκληρό παζάρι στα αποκαΐδια της Συρίας




Η τετραμερής διάσκεψη για την Συρία, με την συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας συνεχίζεται στην Κωνσταντινούπολη μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Της τετραμερούς προηγήθηκαν σήμερα τηλεφωνικές αλλά και κατ’ιδίαν συνομιλίες μεταξύ των ηγετών καθώς και διασκέψεις τόσο των υπουργών Άμυνας των τεσσάρων κρατών όσο και τον υπουργών Εξωτερικών.

Η Γερμανία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Γερμανίας Καγκελαρίου, Στέφαν Ζάιμπερτ, στοχεύει στη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ καθώς το Βερολινό εκτιμά πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η ασφάλεια και η συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, φρόντισε να γνωστοποιήσει την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη με ένα tweet στο οποίο ανέφερε: “Η σταθερότητα στην Συρία θα αποτρέψει μία νέα ανθρωπιστική καταστροφή και βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον πρόεδρο Πούτιν, και την καγκελάριο Μέρκελ,”.

Νωρίτερα οι δύο σύμμαχοι στο πεδίο της Συρίας, Πούτιν και Ερντογάν, είχαν συναντηθεί κατ’ιδίαν, ενώ παρόμοιες συναντήσεις είχε η Γερμανίδα Καγκελάριος, τόσο με τον Ρώσο όσο και με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πούτιν και Μακρόν συμφώνησαν για μεγάλη διάσκεψη για τη Συρία με τη συμμετοχή του Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: