Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Στ. Κουράκου




Στο κτίριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθούν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κ. Κουράκου θα κρατηθεί σε κελί του τμήματος των γυναικείων φυλακών με άλλες συγκρατούμενες ενώ, ο σύζυγός της θα κρατηθεί στην πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για την υπόθεση της 17Ν (πλέον δεν κρατείται κανείς από τους καταδικασθέντες σε αυτήν την πτέρυγα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα είναι μόνος στο κελί του, ενώ οι ώρες προαυλισμού αυτής της πτέρυγας, η πρόβλεψη είναι να είναι διαφορετικές από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος.

Οι δύο σύζυγοι κρίθηκαν αργά χθες το βράδυ προσωρινά κρατούμενοι για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και πέρασαν την νύχτα στην ΓΑΔΑ.

Η υποψία φυγής στο εξωτερικό, μεταξύ των σημείων του σκεπτικού των δικαστικών λειτουργών που αποφάσισαν τη φυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου και της συζύγου του

Με κορωνίδα την εκτίμηση ότι θα διαφύγουν στο εξωτερικό υπογράφηκαν χθες το βράδυ από την εισαγγελέα Κατερίνα Τσιρώνη και την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα τα δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης των Γιάννου Παπαντωνίου και Σταυρούλας Κουράκου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί κατά τη διάσκεψη που ακολούθησε τη διαδικασία των απολογιών, θεώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ζευγάρι έχει δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό. Έτσι ο πρώτος λόγος που φαίνεται να αναφέρεται στα εντάλματα προφυλάκισης είναι το «ύποπτοι φυγής» λαμβάνοντας υπόψη τους πως το ζεύγος Παπαντωνίου «έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί».

Τόσο οι ανακριτές Διαφθοράς όσο και η εισαγγελική λειτουργός έκριναν ότι πως από την συνολικά 21 ωρών απολογητική λειτουργία, δεν αποδομήθηκε από τους δύο υπόλογους το κατηγορητήριο που αναφέρεται στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων που φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου για τη σύμβαση εκσυχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς οι δύο σύζυγοι είναι επιπλέον ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων καθώς, όπως πιθανολογήθηκε, έχουν δυνατότητα να προβαίνουν σε ενέργειες νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων. Τέλος το γεγονός πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν συναίνεσαν -κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών- στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν, είχε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την προσωρινή κράτηση τους.

24/10/2018 14:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η πτώση ενός πανίσχυρου υπουργού: Ακόμα ένας άνθρωπος του Κώστα Σημίτη στη φυλακή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: