Σκληρό μήνυμα Καμμένου σε στελέχη που φλερτάρουν με την ΝΔ: Τέλειωσαν, εγώ φταίω που έδωσα θέσεις




Σκληρό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος και σε συγκεκριμένους βουλευτές και στελέχη έστειλε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από το Εθνικό Συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για “Μακεδονομάχους” στο κόμμα, που αναζητούν στέγη στην αξιωματική αντιπολίτευση: “Πως συνεργάζονται με την Νέα Δημοκρατία που έδωσε το όνομα Μακεδονία και λέει ότι θα στηρίξει στο μέλλον την συμφωνία και διαπραγματεύονται θέσεις στα ψηφοδέλτια;” είπε.

“Αφού τους διορίσαμε σε υπουργικούς θώκους, χωρίς να ειναι βουλευτές έρχονται τώρα και μας κάνουν και κριτική” είπε, αναφερόμενος ευθέως σε μέλος του υπουργικού συμβουλίου και των ΑΝΕΛ.

“Σας ζητάω συγνώμη που τουςε έβαλα σε θέσεις κλειδιά, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανέναν πλέον λόγο στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Να φύγουν.” είπε.

Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση

«Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση. Εμείς, αυτά που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση, ισχύουν», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας, είτε τον Μάιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο, ή όποτε και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης με τον κυβερνητικό εταίρο.

«Και η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η παραμονή μας στην κυβέρνηση, θα είναι μέχρι ωσότου έρθει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή, έρθει η συμφωνία (των Πρεσπών) στη Βουλή. Τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση», είπε και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε, ισχύει απόλυτα. Τελείωσε η συζήτηση, θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο, όποτε και εάν έρθει η συμφωνία».

Δεν δεχόμαστε όνομα με όρο “Μακεδονία”

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η θέση τους για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, αποτελεί καταστατική αρχή για τους ΑΝΕΛ:

«Δε μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων, που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν το κρύψαμε, δεν υποχωρήσαμε και δε θα υποχωρήσουμε» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Και βεβαίως, δε μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από τη θέση μας». «Έχουμε μπροστά μας την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε, ότι δεν θα τη στηρίξουμε, δεν συμφωνούμε» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να δει ξημέρωμα

«Η μεγάλη είδηση προχθές ήταν ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός πέρασε χωρίς παρατηρήσεις από τα όργανα της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική, που χαράξαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια πολιτική που και πέτυχε και εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα, πλέον, ο ελληνικός λαός να δει ένα ξημέρωμα. Να δει τους κόπους του να αποδίδουν. Ήρθε η ώρα πλέον ο ελληνικός λαός να αρχίζει να μαζεύει τους καρπούς των θυσιών του και τα παιδιά μας να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο, μακριά από δανειστές, μακριά από ελεγκτές και με την εθνική κυριαρχία στα χέρια μας». Έδωσε, δημόσια συγχαρητήρια στον υπουργό Οικονομικών και τους αρμόδιους υφυπουργός για τη σύνταξη του προϋπολογισμού, καθώς και σε υπουργούς που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ για το χειρισμό επιμέρους θεμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, enikos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: