Σε 12ετη φυλάκιση καταδικάσθηκε ο Ιταλός που πυροβόλησε έξι μετανάστες τον Φεβρουάριο




Ο Ιταλός Λούκα Τραΐνι, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες τον περασμένο Φεβρουάριο, στην πόλη Ματσεράτα καταδικάσθηκε σε δώδεκα χρόνια φυλάκισης.

Ο Τραΐνι καταδικάσθηκε για σφαγή, παράνομη οπλοφορία και πρόκληση σωματικής βλάβης με το επιβαρυντικό στοιχείο του φυλετικού μίσους.

«Στη φυλακή κατάλαβα ότι το χρώμα του δέρματος δεν πρέπει να μετρά. Έψαχνα εκδίκηση για τον θάνατο της Παμέλα. Δεν νιώθω φυλετικό μίσος, ζητώ συγγνώμη από όσους τραυτάτισα», είπε ο καταδικασθείς, λίγο πριν την ανάγνωση της ετυμηγορίας των δικαστών.

Η αναφορά του είναι στην δολοφονία της Παμέλα Μαστροπιέτρο, η οποία δολοφονήθηκε, στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου, από τρεις νιγηριανούς. Ο Λούκα Τραΐνι είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει σχεδόν αμέσως, το ρατσιστικό του αμοκ, με την δολοφονία της κοπέλας, το πτώμα της οποίας κατατεμαχίστηκε.

Το δικαστήριο της Ματσεράτα, με την σημερινή του απόφαση έκανε δεκτές όλες τις θέσεις του κατήγορου εισαγγελέα, και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «υποδειγματική τιμωρία».

“Επένδυση στο χαμόγελο των Ιταλών” ο νέος προϋπολογισμός, δηλώνει ο Λουίτζι ντι Μάιο

03/10/2018 19:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: