Ρίχνει γάντι ο Κοτζιάς στον Τζανακόπουλο: Ας δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης




“Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννεά σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου” απάντησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι δεν αντιλαμβανεται πολιτικά την παραίτηση.

Επανήλθε δε στην κόντρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι την εξωτερική πολιτική την κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το ΥΠΕΘΑ, “το οποίο καλείται να στηρίξει τις επιλογές της διπλωματίας”.

Έκανε λόγο για “οχετό στοχευμένων δημοσιευμάτων” εναντίον του και σχετικά με τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έριξε το γάντι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, προειδοποιώντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία με άλλους βουλευτές για την διαφανή διαχείριση των μυστικών κονδυλίων όσων υπουργείων διαθέτουν τέτοια.

Ενώ ερωτηθείς για τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε:

«Εμείς είμαστε κομμάτι αυτού του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά, δεν θεωρούμε όμως ότι είμαστε κομμάτι άλλων».

Επικαλούμενος δε, τη «δύσκολη διεθνή συγκυρία», επεσήμανε ότι απαιτείται προσοχή στις κινήσεις, μακριά από τυχοδιωκτισμούς.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς μίλησε και για τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΡΑΤΤΩ, με την προετοιμασία πανελλαδικής διάσκεψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας πως το ΠΡΑΤΤΩ έχει 130 δημοτικές κινήσεις και θα συμμετάσχει σε συμμαχικά σχήματα στις επικείμενες εκλογές.

HELLAS JOURNAL

Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ισχυρίζεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: