“Θα έχουμε ένα δύσκολο βράδυ με την Ζαλγκίρις” λέει ο προπονητής του ΠΑΟ Τσάβι Πασκουάλ




Στην ετοιμότητα του Παναθηναϊκού, ενόψει μιας δύσκολης αναμέτρησης, στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου, παραμονή της «μάχης» με την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ, για την 4η αγωνιστική της Euroleague (26/10, 21:00).

«Η Zαλγκίρις διατήρησε την ποιότητά της, έστω και με διαφορετικούς παίκτες. Φέτος πολλοί παίκτες της είναι καλύτεροι από πέρσι. Περιμένουμε ένα δύσκολο βράδυ και θα πρέπει να παίξουμε δυνατά, γιατί η Ζαλγκίρις παίζει πάντα με πολλή ενέργεια σε επίθεση και άμυνα. Όμως πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Αν είσαι έτοιμος, πρέπει να ελέγχεις κάποια ζητήματα τακτικά, προτεραιότητα όμως είναι να έχεις τουλάχιστον ίδια ενέργεια με τον αντίπαλο», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

Για το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα σχολίασε: «Στη διάρκεια της σεζόν μπορούν να γίνουν πολλά. Νομίζω πως είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό. Κόντρα στη Γκραν Κανάρια βρήκαμε τρόπο να είμαστε επιθετικοί χωρίς να σουτάρουμε πολλά τρίποντα. Το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε με τουλάχιστον έναν πόντο, είτε με τρίποντα, είτε χωρίς».

Για τον Γιασικεβίτσιους είπε: «Πιστεύω πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Όχι πια ένας νέος προπονητής, αλλά ήδη καταξιωμένος, ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη και κάθε χρόνο κάνει εξαιρετική δουλειά. Ένας προπονητής είναι σπουδαίος όταν βάζει το δικό του DNA στην ομάδα και ο Σαρούνας το έχει κάνει αυτό».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Η Ζαλγκίρις είναι επικίνδυνη όπως πέρσι, παρότι έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες. Ο Σάρας (σ.σ. Γιασικεβίτσιους) βασίζει το παιχνίδι ανάλογα με τις αδυναμίες του αντιπάλου, οπότε η συγκέντρωση παίζει σημαντικό ρόλο. Παίζουμε στο ΟΑΚΑ, ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση και θέλουμε τη νίκη».

Σε ερώτηση για το 27% που έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από το τρίποντο στη Euroleague, απάντησε: «Προς το παρόν δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Η ομάδα σκοράρει πολύ στην επίθεση, άρα βρίσκουμε τρόπους και οι επιλογές μας είναι καλές. Λείπει και ο Λοτζέσκι που είναι θεωρητικά ο καλύτερος σουτέρ, αλλά νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να ανέβουν τα ποσοστά».

Κλείνοντας, τόνισε πως θέλει να συνεχίσει το σερί των καλών εμφανίσεων με τη Ζαλγκίρις: «Μακάρι να συνεχιστεί το σερί. Ίσως είναι τυχαίο, ίσως και η αντιμετώπιση της άμυνας να παίζει ρόλο».

Τέλος, ο Ντεσόν Τόμας, δήλωσε: «Θα πρέπει να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο. Η Ζαλγκίρις είναι σκληρή ομάδα και θα πρέπει να τους ματσάρουμε σε σκληράδα. Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί δυσκολίες στον Παναθηναϊκό, είναι μια ομάδα με λίγα λάθη, αλλά εμείς θέλουμε να παίξουμε όπως ξέρουμε για να κερδίσουμε. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες, γιατί μπορούν να σε πληγώσουν ανά πάσα στιγμή αν χάσεις λίγο τη συγκέντρωσή σου, όπως είδαμε και πέρσι. Άρα δεν πρέπει να αποκοιμηθούμε ούτε στιγμή».

Όσο για το χαμηλό ποσοστό του Παναθηναϊκού από τα 6.75, ο Αμερικανός φόργουορντ είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να σουτάρουμε και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Η ευστοχία θα έρθει κάποια στιγμή. Ο κόουτς μάς έχει εμπιστοσύνη».

Χωρίς τον τραυματισμένο Ματ Λοτζέσκι ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας

25/10/2018 17:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: