“Δουλεύουμε σκληρά, θα είμαστε καλύτεροι απέναντι στη Φινλανδία”, λέει ο Μίχαελ Σκίμπε




Ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου, καθώς το γκολ του Μήτρογλου κράτησε την Εθνική ομάδα στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος… Χρειάστηκε πολύ δουλειά για να γίνει αυτό. Υπήρχε μεγάλη πίεση πριν από τον αγώνα. Οι Ούγγροι ήταν πολύ δυνατοί και πάλευαν. Νικήσαμε επειδή στο β΄ ημίχρονο πιέσαμε πολύ περισσότερο», σχολίασε ο εκλέκτορας της ελληνικής ομάδας.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός τεχνικός απάντησε για:

Την εικόνα της ομάδας, ειδικά επιθετικά: «Δεν δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, είναι αλήθεια, κυρίως λόγω του σκληρού παιχνιδιού των Ούγγρων και του καλού παιχνιδιού που έκανε ο Όρμπαν. Ο Μήτρογλου δεν έβρισκε χώρους, αλλά η ομάδα δούλεψε πολύ. Οι παίκτες παραπονέθηκαν ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν μαλακός και γλιστρούσε, αλλά παρόλα αυτά φτάσαμε σε ένα πολύ όμορφο γκολ».

Το πότε η ομάδα θα βελτιωθεί για να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας: « Η ομάδα πήγε καλά και στους προηγούμενους αγώνες της και έκανε ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο στη Βουδαπέστη. Σήμερα η Ουγγαρία είχε πολλούς παίκτες με καλή απόδοση. Θα φέρουμε καλά αποτελέσματα στους αγώνες που έρχονται και η ομάδα θα μπορέσει να δείξει το πρόσωπο που πρέπει».

Το κακό α΄ ημίχρονο: «Δεν είναι εύκολο όταν έχεις τόση πίεση… Οι ομάδες του ομίλου είναι ισότιμες. Προσπαθεί η ομάδα να βρει ισορροπία, τα άκρα μας ήταν καλά αλλά το κέντρο είχε ένα πρόβλημα. Θα δουλέψουμε για το πώς θα περνά η μπάλα με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο από το κέντρο».

Το αν μπορεί να βελτιωθεί η Εθνική ομάδα ενόψει Φινλανδίας: «Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η Φινλανδία είναι πολύ δυνατή αμυντικά. Αλλά κι εμείς έχουμε δυνατή ομάδα και πρέπει τη Δευτέρα να το αποδείξουμε. Τη Δευτέρα θα είναι ο πρώτος τελικός με τη Φινλανδία, ο δεύτερος θα παιχθεί στην Αθήνα».

Το αν είχε πίεση ο ίδιος: «Δεν είχα ακούσει ότι κινδυνεύει η θέση μου… Εκτός αυτού, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση είναι σημαντικό ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση,. Θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία και η ομάδα είναι συγκεντρωμένη σε αυτό τον στόχο».

Τα προβλήματα της τελευταίας εβδομάδας και σύγκριση ΟΑΚΑ – Καραϊσκάκη: «Το Καραϊσκάκη είναι ένα γήπεδο μόνο για ποδόσφαιρο, το ΟΑΚΑ πιο μεγάλο, δεν είναι ίδια η αίσθηση με ένα μαζεμένο γήπεδο. Σίγουρα, όταν έχεις πολλούς τραυματισμούς τα πράγματα περιπλέκονται για τον προπονητή».

Την πολύ καλή άμυνα των Φιλανδών: «Σίγουρα θα βρούμε τρόπους για να σκοράρουμε. Στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια μας είχαμε ευκαιρίες και το ίδιο νομίζω ότι θα γίνει και τη Δευτέρα. Η ομάδα θέλει να είναι στην πρώτη θέση και θα προσπαθήσει να το πετύχει στη Φινλανδία».

13/10/2018 00:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: