Πρώτα ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην Ουάσιγκτον και μετά ο Γουές Μίτσελ στη Λευκωσία




Υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην άφιξη του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουές Μίτσελ στη Λευκωσία, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει την έλευση του στην κυπριακή πρωτεύουσα μετά την ομιλία του στο Ατλάντικ Council.

Χθες αποφασίστηκε ότι θα προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη στην Ουάσιγκτον και μετά θα πάει στη Λευκωσία ο κ. Μίτσελ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και με άλλους αξιωματούχους στο Λευκό Οίκο. Είναι μία σημαντική επίσκεψη -αυτή του κ. Χριστοδουλίδη- για την Κύπρο, που πλέον συζητά στρατηγικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας στρατηγικά, ας μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος είναι το καλύτερο οικόπεδο στη Μεσόγειο.

Αναφορικά με τη γεώτρηση της Exxon Mobil, έχουμε πληροφορηθεί ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι θα συνεχιστεί η συσκότιση για το γεωτρύπανο και γενικά τους σχεδιασμούς της αμερικανικής εταιρείας. Άρα θα πληροφορηθούμε την έλευση του γεωτρύπανου όταν φτάσει στην κυπριακή ΑΟΖ, ταυτόχρονα με την άφιξη του κ. Μίτσελ.

Η Τουρκία να επιδείξει θέληση για λύση στο Κυπριακό χωρίς παράλογες αξιώσεις ζητά ο Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: