Προφυλακίστηκε ένας από τους τέσσερις που κατηγορούνται για το θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ




Στις φυλακές οδηγείται ένας από τους τρεις κατηγορούμενους για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του στον 3ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του που απολογήθηκαν επίσης σήμερα, ενώ προθεσμία για να λογοδοτήσει αύριο ενώπιον του ίδιοι ανακριτή πήρε ο τέταρτος (και τελευταίος) κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση.

Όσοι απολογήθηκαν σήμερα αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται (ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, ληστεία, σωματικές βλάβες κ.ά., πράξεις που, κατά τη δικογραφία, τελέστηκαν από κοινού), ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν καμία σχέση με το αιματηρό επεισόδιο που συνέβη στις 27 Απριλίου του 2017, όταν το θύμα επέστρεφε από αγώνα του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ομάδες αγνώστων που έβγαιναν από την Πανεπιστημιούπολη επιτέθηκαν σε οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά», τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών- δύο 21 ετών και έναν 35 ετών. Ο 24χρονος Κύπριος, στην προσπάθεια να διαφύγει ενώ τον καταδίωκαν, παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο (στην οδό Αγ. Δημητρίου), με συνέπεια να υποστεί σοβαρά τραύματα, που τελικώς αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν τέσσερις άνδρες, 20 έως 29 ετών, ως υπαίτιοι για τον θάνατο και κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Μετά τη διαδικασία των απολογιών αποφασίστηκε να προφυλακισθεί ένας 20χρονος, ο οποίος, κατά την προανάκριση, φέρεται να αναγνωρίστηκε σε μεγάλο ποσοστό από κάποιο θύμα. Στους άλλους δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κ.ά.

12/10/2018 16:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: